Hava Durumu

Kuş vurmak isterken 2 kişiyi yaraladılar

BURSA’ da arkadaşlarından ödünç aldıkları havalı tüfekle kuş avlamak isteyen 26 yaşındaki Sezer Şahin ve 21 yaşındaki Mehmet Cengiz, parkta oturan 17 yaşındaki Burak Açıkgöz’ü göğsünden 23 yaşındaki Muharrem Şahin’i ise sol kolundan vurarak yaraladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2013 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2013 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kuş vurmak isterken 2 kişiyi yaraladılar

Olay Merkez Yıldırım İlçesi Davutdede Mahallesi’nde meydana geldi. 20 yaşındaki Ozan Yiğit Günaydın kuş avlamak amacıyla aldığı havalı tüfeği, arkadaşları Sezer Şahin ve Mehmet Cengiz’e ödünç verdi. Aynı apartmanda oturan Şahin ile Cengiz, havalı silahı da alıp Davutdede Mahallesi Kurtuluş Caddesi üzerindeki Sezer Şahin'in üçüncü kattaki evine gitti. Pencereden kuş vurmak için sırayla ateş eden gençler, parkta oturan Burak Açıkgöz’ü göğsünden, Muharrem Şahin’i ise sol kolundan yaraladı.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencisi Muharrem Şahin'in dirseğine saplanan havalı tüfek saçması, Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne bağlı ekipler tarafından getirildiği Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Burak Açıkgöz'ün göğsündeki saçma ise, ambulansla kaldırıldığı Muradiye Devlet Hastanesi'nde ameliyat ile çıkartıldı.

Kolundan yaralanan Muharrem Şahin, "Parkta oturup, arkadaşım ile cep telefonu konuşması yapıyordum. Silaha benzer bir ses duydum. Sol kolumun dirseğinde büyük bir acı hissettim. Canım çok yandı. Kolumdan kan gelidğini görünce panik yaptım. Hemen yakında bulunan Asayiş Büro Amirliği'ne giderek polislere bilgi verip yardım istedim. Beni hastaneye getirdiler" dedi.

Göğsünden yaralanan Burak Açıkgöz ise "Parkta otururken göğsümde acı hissettim. Gömleğimi açınca kan gördüm. Hemen yakında bulunan eve giderek anneme haber verdim. sonra da hastaneye geldik. Büyük kazadan ucuz kurtulmuşum. Göğsümdeki saçma, kalbimin 5 santim yakınına saplanmış. Onlardan şikayetciyim" diye konuştu.

Polis, havalı silahla atış yaparak iki kişiyi yaralayan Sezer Şahin, Mehmet Cengiz ve havalı tüfeğin sahibi olan Ozan Yiğit Günaydın'ı evlerinde gözaltına aldı.  Havalı tüfekten çıkan saçmanın Selahattin Yılmaz'a ait evin mutfak camına da isabet ettiğini tesbit eden polis, 3 genci sorguladı.

Amaçlarının kimseyi yaralamak olmadığını söyleyen gençlerden Cengiz, "Kuş avlamayı düşünüyorduk. İstemeyerek iki kişinin yaralanmasına neden olduk. Çok üzgünüz" dedi. Ozan Yiğit Günaydın ise "Onlar istediği için ben silahımı kendilerine ödünç verdim. Böyle bir olaya neden olacaklarını hiç düşünmedim. Ayrıca yanlarında da değildim" dedi.

İfadelerinin ardından Cumhuriyet savcısı tarafından da sorgulanan 3 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere polis merkezinden serbest bırakıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.