Hava Durumu

Kutlamalarda şoke eden olay!

İngiltere'de 91 yaşına giren Kraliçe 2'nci Elizabeth'in doğum günü kutlanmaya devam ediyor. Coşkuyla kutlanan törenlerde bugün talihsiz bir an da yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2016 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2016 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kutlamalarda şoke eden olay!
Kraliçe 2'nci Elizabeth, eşi Edinburgh Dükü Philip ve Kate Middleton'ın da izlediği tören sırasında, Kraliyet Muhafızlarından bir asker baygınlık geçirerek yere düştü. Bayılan asker, yaşanan kısa süreli şaşkınlığın ardından sedyeyle götürüldü.

Başkenti ziyaret eden çok sayıda turistin de yerinde izleme fırsatı yakaladığı ve yoğun ilgi gösterilen etkinlikte bin 600'den fazla asker, 300 at ve 200'ü aşkın üyeli altı askeri bando yer aldı.

Dünkü kutlamalarda da St. Paul Katedrali'nin merdivenlerinde, Kraliyet Hava Kuvvetleri'nden bir asker bayılmıştı.

Birleşik Krallık'ta tahtta 63 yıldır oturan ve ülkenin tahttaki en uzun süreli monarkı olan Kraliçe 2'nci Elizabeth ve 68 yıldır evli olduğu eşi Prens Philip'in dört çocukları bulunuyor.

Birleşik Krallık'taki monarkların doğum günleri 1748 yılından bu yana iki kez kutlanıyor. Monarkların doğum günleri hem asıl doğum günlerinde, hem de resmi olarak haziran ayının ikinci hafta sonunda çeşitli törenlerle kutlanıyor.

21 Nisan 1926 tarihinde doğan Kraliçe 2'nci Elizabeth'in 90'ncı doğum günü dolayısıyla bu sene özel törenler düzenleniyor. Yarın Buckingham Sarayı önündeki Mall Caddesi'nde 10 bin kişilik sokak partisi verilecek. Ayrıca, hafta sonu boyunca ülke genelinde sokak partileri yapılacak.

Kraliçe 2'nci Elizabeth 63 yıllık görev süresi boyunca, 12 İngiltere Başbakanı, yedi Anglikan Kilisesi Başpiskoposu ve yedi Papa gördü. Kraliçe, tahtta bulunduğu süre boyunca 117 ülkeyi ziyaret ederken, 1971 ve 2008 yıllarında Türkiye'ye resmi ziyaretler gerçekleştirdi.

Bugünkü kutlamalar için at arabasıyla Buckingham Sarayı'ndan ayrılan kraliçe, tören alanına giden yolda, etkinliği izlemek için gelenleri selamladı. Töreni uzun süre ayakta izleyen Kraliçe'nin, beyaz eldiven, üzerine pembe bir çiçeğin iliştirildiği fıstık yeşili şapka ve şapkasıyla aynı renk ceket giydiği görüldü.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.