Hava Durumu

Kütüphaneciler Bursa'da buluştu

Yerel Yönetimlerde Kültürel Mirasın Yönetimi ve Kütüphaneler Uluslararası Sempozyumu' Bursa'da başladı. 2 gün sürecek sempozyumda kütüphaneciliğin dünü, bugünü ve geleceği tartışılacak.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2017 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2017 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kütüphaneciler Bursa'da buluştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Türk Kütüphaneciler Derneği iş birliğiyle düzenlenen sempozyuma 17 ülkeden 54 konuşmacının katılıyor.

Merinos AKKM Hüdavendigar Salonu'ndaki sempozyumun açılış konuşmaları Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık ve Doç. Dr. Nevzat Özel tarafından yapıldı. Abdülkadir Karlık, yaptığı konuşmada, belediyelerin hayatı kolaylaştırmak için çalıştığını söyledi.

Karlık, bu tür araştırma ve uygulamaları desteklediklerini vurguladı. Başkanvekili Karlık, bu anlamda Türk Kütüphaneciler Derneği Bursa Şubesi destekleriyle Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Yerel Yönetimlerde Kültürel Mirasın Yönetimi ve Kütüphaneler Uluslararası Sempozyumu'nun gerek akademisyenlere, gerekse kurumlarda çalışan uygulayıcılara ciddi katkılar sağlayacağına inandığını anlattı.

6-8 Eylül tarihleri arasında organize edilen sempozyum, "Kültürel Miras-Kent Bellekleri Oluşturma ile Kütüphaneler ve Geleceği" konulu 2 ana başlık altında düzenleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.