Hava Durumu

Kuveyt'te Bursa rüzgarı

Kuveyt Türk Toplumu ile Kuveyt Evkaf Bakanlığı’nın birlikte düzenlediği Türkiye Dostluk Festivali’nde Bursa rüzgarı esti.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2012 18:11
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2012 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kuveyt'te Bursa rüzgarı
 
Kuveyt Türk Toplumu ile Kuveyt Evkaf Bakanlığı’nın birlikte düzenlediği Türkiye Dostluk Festivali, bu ülkenin önemli eğitim kurumlarından, kısa adı GUST olan Körfez Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Festivalin onur konuğu Bursa Valisi Şahabettin Harput, gecede Bursa fotoğrafları eşliğinde yaptığı konuşmada iki ülke arasındaki kardeşliğe dikkat çekti. Ekonomik ve kültürel alanlardaki işbirliğinin daha da geliştirilmesi gerektiğine vurgu yapan Vali Harput, “Sizleri Bursa’ya bekliyoruz. Bursa tarihi ve kültürel mirası ile doğal su ve termal kaynaklarıyla, konaklama tesisleriyle sizlere çok yönlü tatil imkanı sunacak bir şehirdir. İşte böylesine bir kentte sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız” dedi.


Bursa standı ziyaretçi akınına uğradı

Kuveyt Vakıf ve İslami İşler Bakan Vekili Dr. Adil Salah’ın bir plaket takdim ettiği Vali Harput’un konuşmasının ardından, festivalde açılan Bursa standı ziyaretçi akınına uğradı. Ayrıca konuklara akşam yemeği olarak kebap ikram edildi.


Vali Harput, haziran ayında Bursa’ya gelmek isteyen firma yöneticilerine, “Sizi ağırlamaktan mutluluk duyarız. Bursa’da sizi sektör temsilcileri ile buluştururuz” cevabını verdi. Ayrıca Vali Harput’un Kuveyt’te olduğunu öğrenen Kraliyet Ailesi’nden Shaik Amear Alsabah, festivalin yapıldığı Körfez Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ne gelerek hem Bursa standını ziyaret etti, hem de Bursa Valiliği’nce verilen yemeğe kızıyla katıldı. Vali Harput ile görüşen Shaik Amear Alsabah, Bursa’ya hayranlığını ifade ederek, bu yaz tatilde önce İstanbul’a ardından da Bursa’ya geleceğini ifade etti. Bunun üzerine Vali Harput, Alsabah’a kendilerini Bursa’da görmekten mutluluk duyacaklarını ifade etti.


MEDYA VE ACENTELER
Öte yandan, Vali Harput, 2 günlük Kuveyt programının ikinci gününde ilk olarak Swissbel Otel’de Al Anba, Al Watan, As Sabah, As Siyase ve Al Wasat Gazeteleri’nin temsilcileri ile bir araya geldi. Kuveyt Haber Ajansı’nın da takip ettiği basın toplantısında kendilerine Bursa tanıtım kitleri hediye edilen gazetecilerin sorularını cevaplayan Vali Harput, “Bursa’da 2.7 milyon Kuveytli yaşıyor, yani Bursa halkının kalbi Kuveyt halkıyla birlikte atıyor. Gönüllerimiz bir, sevgilerimiz bir. Üstelik Bursa’da Kuveyt halkının yararlanabileceği çok yönlü tatil imkanları var. Kuveytliler eğer yeşil ve su görmek istiyorlarsa, kaplıcalardan yararlanmak istiyorlarsa, dağ havası almak istiyorlarsa Bursa’ya buyursunlar” dedi.


Vali Şahabettin Harput, toplantının ardından özellikle Bursa’ya tur düzenleyen ve önemli organizasyonlar yapan Alkazemı Travel Genel Müdürü Zıad Alsamadı ile Plaza Tur Kuveyt Müdürü Nefise Koç’a birer plaket takdim etti. Ayrıca toplantıya katılan tüm acente yetkililerine Bursa tanıtım kitleri hediye edildi.

Acente toplantısının ardından Vali Harput, Büyükelçi Ümit Yalçın tarafından Türkiye Büyükelçiliği’nde verilen yemeğe katıldı. Burada Büyükelçi Yalçın’a bir plaket takdim eden Vali Harput, ardından kısa adı KUVİD olan Kuveyt-Türk İş Çevreleri Derneği’nin özel daveti üzerine, ülkenin önemli yatırımcıları ile bir araya geldi.



Harput Dağyenice Termal Turizm Merkezi’ni anlattı

Vali Harput’un plaket takdim ettiği KUVİD Başkanı Cem Akay, böylesine önemli bir konuğu ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali Harput’a özellikle Dağyenice Termal Turizm Merkezi hakkında sorular yönelten Akay, “Bu önemli projeye ilgi duyan yatırımcı arkadaşlarımız var. Bu yüzden sizden bilgi almak istiyoruz” dedi. Bunun üzerine Vali Harput, toplantıya katılan yatırımcılara detaylı olarak Dağyenice Termal Turizm Merkezi’ni anlattı. Sunumun ardından Kuveytli işadamları bir programla Bursa’ya gelmek istediklerini ifade edince Vali Harput, “Sizleri Bursa’da ağırlamak, iş dünyamızın temsilcileri bir araya getirmek bizleri de mutlu eder. Bursa iş dünyası ile birlikte yapacağınız birçok proje olabilir. Önümüzdeki aylarda böyle bir organizasyon düzenleyebiliriz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.