Hava Durumu

Kuzen cinayeti 11 yıl sonra çözülüyor

Balıkesir'in Savaştepe ilçesi Karacalar köyünde okula giderken kaybolup, 44 gün sonra cesetleri bulunan 10 yaşındaki kuzenler Büşra ve Tuğçe'nin katil zanlıları 11 yıl sonra yakalandı. Adli Tıp raporu sonrası 6 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan Seyhan Y. ve Ayhan Y'nin kardeş olduğu öğrenildi. Vahşi cinayetin zanlılarının ailenin akrabası olduğu iddiası da var.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2017 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2017 16:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kuzen cinayeti 11 yıl sonra çözülüyor

TV 8'de yayınlanan Gerçeğin peşinde programında Serap Paköz cinayetle ilgili adli tıp raporunu açıkladı. Rapora göre kuzenlerin cinayetiyle ilgili alınan DNA'ların Seyhan Y. ve Ayhan Y.'ye ait olduğu belirlendi. Balıkesir polisi cinayetlerle ilgili 6 kişiyi gözaltına aldı.

11 yıldır çözülemeyen Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde Karacalar mahallesinde okula giderken kaybolduktan 44 gün sonara bir menfezde cesetleri bulunan ilkokul öğrencileri 10 yaşındaki Büşra Karabacak ve aynı yaştaki kuzeni Tuğçe Yıldırım'ın cinayetinde önemli bir gelişme yaşandı. Adli Tıp raporuna göre, Büşra Karabacak'ın, tırnakları arasından çıkan DNA ile Seyhan Y.'nin DNA'sı örtüştü.

O yıllarda Savaştepe'de küçük bir kız çocuğa cinsel saldırıdan cezaevine giren 4 kişiyle ilgili araştırma yapıldı. Adli Tıp raporuna göre, Büşra Karabacak'ın tırnakları arasında iki ayrı erkeğe ait DNA tipi tespit edildi. Bu DNA zanlılardan Seyhan Y.'nin DNA'sı örtüştü. Bu tespitten HTS kayıtlarında yapılan incelemelerle katil zanlılarına ulaşıldı.

OPERASYON YAPILDI

Dün gece sabaha karşı yapılan eş zamanlı operasyonla iki kardeş olan katil zanlıları Seyhan Y. ve Ayhan Y. ve onlara yardım eden 4 kişi evlerinden gözaltına alındı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TALİMAT VERMİŞTİ

Kızları Büşra kuzineyle birlikte cinayete kurban giden 43 yaşındaki Hanife ve 47 yaşındaki Mustafa Karabacak çifti, olayın faillerinin bulunması için başvurmadık yetkili bırakmamıştı. Cinayetin çözüleceği ümidiyle yaşayan aile, 2011'de dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüklerini, dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e mektup ve faks gönderip, yardım istediklerini anlattı. Mustafa Karabacak, şunları söylemişti: "Başbakan Erdoğan seçim öncesi Balıkesir'de miting yaptı. Kendisine ulaştık ve yardım istedik. Dönemin valisi ve emniyet müdürüne talimat verdi, cinayetin çözülmesini istedi. Fakat bir sonuç çıkmadı. Çocuklar 21 Mart 2006'da kaybolmuşlardı. Aradan 11 yıl geçmesine rağmen katil veya katilleri bulunamadı, adalete teslim edilmedi. Bize verilen sözler tutulsun, katil ya da katiller bulunsun. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, İçişleri Bakanımıza, Genelkurmay Başkanımıza sesleniyorum. Büşra ile Tuğçe'nin canı, kanı yerde kalmasın. Televizyon programlarında pek çok cinayet çözüldü. Büşra ile Tuğçe'nin olayı neden çözülmüyor? Kayseri'de 3 çocuğun katillerini bulan cinayet masası ekipleri, neden bizim çocuklarımızın cinayetini çözmüyor? Savaştepe'ye gelen jandarma komutanları, 2 yıl durup gidiyor. Dosyayı tam anlamıyla inceleyip çevreyi araştırıncaya kadar tayinleri çıkıyor. En son bölük komutanı bu olayla çok ilgilendi. Ne yazık ki onun da ataması yapıldı. İşler yarım kalınca sonuç alınamıyor."

"KIZIM YAŞASAYDI ÜNİVERSİTEYE GİDECEKTİ"

Hanife Karabacak, Büşra ve Tuğçe'nin yaşaması halinde şu anda üniversiteye gideceklerini belirtirken, "Ben adalet yerini bulsun istiyorum. Bu köyde adalet işlemiyor mu? Bizim çocuklarımızın katili bulunsun. Bir şeyler bilen, gören varsa söylesin, aradan 11 yıl geçti. Büşra yaşasaydı 20 yaşını bitirip, 21 yaşına girecekti. Onun arkadaşları üniversite ikinci sınıf öğrencisi. Keşke yaşasaydı da okumasaydı. Bizim yanımızda kalsaydı. Arkadaşlarını gördükçe Büşram aklıma geliyor. Evlat acısı çekmeyen bilmez" demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.