Hava Durumu

Kuzey Kore için son 40 yılın en kötü dönemi

Uluslararası yaptırımlara maruz kalan Pyongyang yönetimi, ilk beş ayda düşen yağış miktarını açıkladı. BM'ye göre, Kuzey Kore'de son 10 yılda olumsuz iklim koşullarına bağlı en kötü hasat dönemlerinden birinin ardından yaklaşık 10,1 milyon kişi ciddi gıda sıkıntısı çekiyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2019 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2019 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kuzey Kore için son 40 yılın en kötü dönemi

Kuzey Kore, neredeyse son 40 yılın en kötü kuraklığıyla karşı karşıya olduğunu açıkladı.

Kore ajansı KCNA'nın haberinde, 2019'un ilk 5 ayında Kuzey Kore genelinde ortalama 54,4 milimetre yağış düştüğü ve ülkede son 40 yılın en kötü kuraklığının yaşadığı bildirildi.

Kuraklığın, mayıs sonuna kadar devam etmesinin beklendiği ifade edildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP), ay başında Kuzey Kore'de son 10 yılda olumsuz iklim koşullarına bağlı en kötü hasat dönemlerinden birinin ardından yaklaşık 10,1 milyon kişinin ciddi gıda sıkıntısı çektiğinin belirlendiğini açıklamıştı.

Japonya Dışişleri Bakanı Taro Kono, Kuzey Kore'de ciddi gıda sıkıntısının aşılması için bu ülkeye insani yardım yapılmasına karşı çıkmış, "fonların, halkın refahı için kullanılmak yerine nükleer silahların ve füzelerin geliştirilmesine akıtıldığı bir ülkeye dışarıdan yardım sağlamayı zamansız bulduğunu" söylemişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.