Hava Durumu

Lahmacunda devrim gibi karar yolda

Türkiye’nin geleneksel lezzetleri arasında yer alan lahmacuna Türk Standartları Enstitüsü TSE standardı yolda. Daha önce çiğköfte için TSE standardı çıkaran Tatlıses Gıda 1 ay önce de lahmacun için başvurusunu yapmış.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2014 17:47
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2014 17:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Lahmacunda devrim gibi karar yolda

Söz konusu standart daha önce çiğköfte için de uygulanmıştı. Ve TSE standartlarına aykırı olarak çiğköfte satan işletmelere 13 bin TL’ye varan cezalar kesiliyordu. Şimdi benzer bir ceza lahmacun konusunda da uygulanabilir. İbrahim Tatlıses’in sahibi olduğu Tatlıses Gıda TSE ile lahmacunun standartları konusunda görüşmelere başladı. Görüşmeler sonrasında lahmacuna da TSE standardı gelmesi bekleniyor. Lahmacunun içine konan et oranından hamur oranına kadar pek çok şeyin yeniden düzenlenmesi bekleniyor.

ÇİĞ KÖFTEYE DE BENZER BİR STANDART GELMİŞTİ

Konuyla ilgili olarak hurriyet.com.tr’ye açıklamalarda bulunan Tatlıses Gıda Genel Müdürü Elif Aşlamacı Attepe TSE ile yapılan görüşmelerde, “Lahmacunun içindeki protein oranı ne olmalı. Soğan ne olmalı. Bunların hepisini konuşuyoruz. Önceki yıllarda çiğ köfteye de benzer bir standart getirmiştik” diye konuştu. Maça Bodrum Maçakızı’nda satılan 39 liraya lahmacun satılması konusuna da değinen Aşlamacı Attepe, “1 liraya nasıl kalitesiz lahmacun satılmazsa 39 liraya da satılmaz. Bu biraz ticaretin etik boyutunu aşan bir durum” ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.