Hava Durumu

Lavrov: ABD, saldırıdan önce Rusya'ya haber verdi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Suriye'de gerçekleştirdiği saldırılan 4-5 dakika önce Rusya'ya haber verdiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2021 15:47
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2021 15:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Lavrov: ABD, saldırıdan önce Rusya'ya haber verdi

Gazetecilere konuşan Lavrov, "Ordumuza, saldırıdan 4-5 dakika önce haber verildi" ifadelerini kullandı. Lavrov, halihazırda saldırı başlamışken bu kadar kısa süre önce bilgi verilmesinin bir manası olmadığını ifade etti. Lavrov, ABD'nin Suriye'deki varlığını gayrimeşru olarak nitelendirerek bunun hukuka aykırı olduğunu ekledi.

'Aldığımız bazı bilgilere göre, ABD Suriye'den ayrılmayı düşünmüyor'

Lavrov, "Son zamanlarda farklı kaynaklardan bilgiler duyuyor ancak henüz doğrulayamıyoruz. ABD'ye Suriye yok edilinceye dek bu ülkeden asla ayrılmamak konusunda bir karar mı alıyorlar diye merak ediyoruz" dedi. Afganistan Dışişleri Bakanı Muhammed Hanif Atmar ile görüşmesinin ardından açıklama yapan Lavrov, Rus ve ABD orduları arasında çatışmaların önlenmesi için temasların yürütüldüğünü, ancak siyasi-diplomatik kanallar üzerinden de temasların başlaması gerektiğini vurguladı.Lavrov, ABD'nin yeni yönetiminin bu amaçla yeni ekibini kurmasını umduklarını ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.