Hava Durumu

Le Guen: "Agu büyük kayıp"

Nijerya Milli Takımı'ndan dönen ve en az 4 hafta sahalardan uzak kalan oyuncusunun son durumunu değerlendiren Paul Le Guen, "Bizim için çok büyük bir kayıp. Umarım ligin ikinci yarısında bizimle birlikte olur" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2017 08:59
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2017 08:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Le Guen: "Agu büyük kayıp"

HABER I Tolga ÖZTAŞ

U-21 takımıyla oynanan maç sonrası konuşan Fransız çalıştırıcı birbirinden önemli konuya değindi

FAYDALI BİR MAÇ OLDU

Süper Lig'e verilen arada Özlüce Tesisleri'nde U-21 takımını antrenman maçında 2-0 yenen Bursaspor'da teknik direktör Paul Le Guen, karşılaşma sonrası gündemi değerlendirdi. İlk olarak maçı hakkında konuşan Fransız çalıştırıcı, "Bizim açımızdan iyi bir antrenman karşılaşması oldu. Benim için en önemli konu Emre Taşdemir gibi Bilal Kısa gibi lig süresinde şans veremediğim isimlere şans tanımak oldu. Tabii böyle maçlardan bir çıkarım yapmak doğru değil ama genel anlamda faydalı olduğunu söyleyebilirim" dedi.

İYİLEŞMESİNE ODAKLANACAĞIZ

Mike Agu'nun sakatlığına da değinen Paul Le Guen, "Agu'nun sakatlanması takımımız için çok büyük bir kayıp. Sezon başından beri en iyi oyuncularımızdan biri olduğunu hafta hafta kanıtladı. Geliştirmek için çok uğraşıyoruz kendisini ancak şimdi iyileşmesine odaklanacağız. En kısa sürede iyileştirmek için elimizden geleni yapacağız. Umarım ligin ikinci yarısında bizimle birlikte olur. Aynı zamanda Nijerya Milli Takımı ile Dünya Kupası'na da hazır bir şekilde gidebilir. Çünkü kişisel hedeflerinden birinin Dünya Kupası'nda forma giymek olduğunu biliyorum" diye konuştu.

ONLARI PLANA KATIYORUM

Paul Le Guen altyapı oyuncuları için de, "Her zaman altyapıda yetenekli oyuncularımızın olduğunu hesaba katarak planlama yapıyorum. Örnek vermem gerekirse Berke son kupa maçımızda kadrodaydı. Neden bir sonraki kupa maçlarında Berke ve başka birileri daha kadromuzda olmasın? Bunlar her zaman hesaba kattığımız durumlar. Diğer taraftan karşılaşma sırasında karşı takım yerine kendi takımıma odaklandığımı söyleyebilirim. Emre 45 dakika oynadı ve çok mutlu etti. Artık onun için döndü diyebiliriz. Herkes katılım gösterdi. Bu bizi çok mutlu ediyor çünkü bu karşılaşmaları yapmamızın sebebi bunlar" şeklinde konuştu.

GURUR DUYUYOR

Bursaspor'un son dönemde milli takımlara birçok oyuncu göndermesini değerlendiren Le Guen, "Oyuncularımın milli takıma seçilmeleri beni her zaman çok mutlu ediyor. Çünkü oyuncularımın mutlu olmasını isterim. Bu yüzden de milli takıma giden oyuncularım geri döndüklerinde her zaman mutlu olurlar. Ben de onlar için mutlu olurum. Gurur duyarım onlarla. Tabii bu durumlarda tam kadro olarak çalışamıyoruz ve taktik antrenmanlarını hep birlikte yapamıyoruz ama milli takıma giden oyuncuların olması her zaman güzel bir şeydir" dedi.

TİTİ'NİN YOKLUĞU...

Fransız çalıştırıcı Kasımpaşa maçında sarı kart görerek cezalı duruma düşen ve Göztepe maçında forma giyemeyecek Titi'nin yerine kimi oynatacağını hâlâ düşündüğünü belirtti. Le Guen, "Titi'nin yerini alacak oyuncuyla ilgili düşünmeye devam ediyorum. Tabii daha bir haftamız var bu konuda karar vermek için. U-21 karşılaşması da Titi'nin yokluğuyla ilgili de bir provaydı aslında. Hafta içinde yapacağımız çalışmaların ardından en iyi kararı alacağımızı düşünüyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.