Hava Durumu

Le Guen: "Cenk, Gomis ve Eto'o'yu kadromda görmek isterdim"

Bursaspor Teknik Direktörü Paul Le Guen, kulübün sosyal medya hesabı üzerinden taraftarlardan gelen soruları yanıtladı.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2017 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2017 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Le Guen: "Cenk, Gomis ve Eto'o'yu kadromda görmek isterdim"

Deneyimli teknik adama yöneltilen sorular ve verdiği cevaplar şöyle:

RAKİP OYUNCULAR İÇİNDE TAKIMINIZDA OLMASINI İSTEDİĞİN 3 FUTBOLCU KİMLER OLUR?

"Kadromdan memnunum ama madem böyle bir soru gelmiş ben de cevap vereyim. Cenk iyi bir ek olabilirdi kadromuza. Onun yanında Gomis'i de kadromda görmek isteyebilirdim. Çok güçlü bir oyuncu. Samuel Eto'o'yu da bu kadroya ekleyebilirim. Çünkü daha önce çalıştığım için özel bir bağım olduğunu düşünüyorum kendisiyle."

BURSASPOR TARAFTARINI VE STATTAKİ ATMOSFERİ NASIL BULUYOR?

"Stadyumdaki atmosfer harika. Her zaman tamamen dolduramasak bile hep bir kalabalık var ve yüksek sesle takımımıza destek oluyorlar. Taraftarımızın da bir tebriği hak ettiğini düşünüyorum. Sezon başından beri evimizde yakaladığımız iyi sonuçlar serisinde onların da çok büyük payı var."

3'LÜ SAVUNMA SİSTEMİNİ TÜM SEZONA YAYMAYI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?

"Stratejimi hep kadromdaki o hafta oynamaya uygun oyuncular üzerinden belirlemek zorundayım. Ertuğrul, Ekong ve Titi sezon boyunca oynamaya uygun olacaklar mı bunu göreceğiz."
BURSASPOR'DA UZUN VADELİ PLANLARINIZ VAR MI VE BURSAPOR TEKRAR ŞAMPİYONLUK YAŞAYABİLİR Mİ? DEVRE ARASI KAÇ TRANSFER DÜŞÜNÜYORSUNUZ?"

"Henüz buraya yeni geldim. Bursaspor'un teknik direktörü olmaktan çok mutluyum. Planım burada devam etmek. Umuyorum yönetim kurulunun göstereceği irade de benimkiyle aynı şekilde olur ve burada uzun süre hizmet edebilirim."

TÜRKİYE LİGİ İÇİN NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ? AVRUPA'DAKİ DİĞER ÜLKELERİN FUTBOL LİGLERİ İLE KIYASLARSANIZ TÜRKİYE LİGİ NE DURUMDADIR?

"Bence Türk ligi gitgide gelişen ve iyiye giden bir lig. Birçok kulüp de dev oyuncuları kadrosuna katarak buna katkı sağlıyor. Seviye git gide daha yukarı gidiyor. Türkiye liginin kalitesi Avrupa'daki en iyi liglere çok benzer. İnsanlar bunun henüz farkında değiller ama bunu anlamaları çok yakındır."

BU SENE LİGİ NEREDE BİTİRMEYİ HEDEFLİYORSUNUZ?

"Lig tablosunun ilk yarısında yer almak bizim için makul ve mantıklı bir hedef olacaktır. Geçen sezonun nasıl geçtiğini hesaba katarsak bu makul ve mantıklı bir hedef bence. Eğer bunu başarabilirsek daha sonrasında daha iddialı hedefler koyabiliriz kendimize ama şimdi ayaklarımız yere basmalı ve mütevazi olmalıyız."

GELDİĞİNİZ GÜNDEN BERİ EN ÇOK ZORLANDIĞINIZ NE OLDU TAKIM İÇİNDE?

"Beni en çok zorlayan konuların arasında dil var. Aslında Türkçe konuşmayı çok isterdim ama henüz yeni geldim. Belki önümüzdeki dönemde öğrenmek için daha fazla vaktim olur ama şu an sadece futbola ve antrenmana odaklanmış durumdayım. Önümüzdeki dönemde vakit bulursam neden olmasın."

ANTALYA MAÇINDA RÜŞTÜ HANLI'NIN AZ DA OLSA FORMA ŞANSI BULMASI ÖNEMLİYDİ. ALTYAPIDAN FORMA VEREBİLECEĞİ YENİ OYUNCULAR ALACAK MI?

"İsteğim akademide oyuncularımızı geliştirebilmek ve daha da süre verebilmek. Rüştü de o oyunculardan bir tanesi. Ben onlara süre vermek istiyorum ama bu onların da performansına bağlı olacak biraz da. Takımımız içindeki rekabet hala geçerli ama antrenmanlardaki performansını ödüllendirmek istedim."

DEVRE ARASINDA VE GELECEK SENE TRANSFERİ İÇİN GÜVENDİĞİ BİR EKİBİ VEYA ÇEVRESİ VAR MI? YENİ EKONG'LAR GELECEK Mİ?

"Yaz transfer dönemindeki aynı tarzımızı sürdüreceğiz. Kulüp olarak birlikte çalışacağız. İlk olarak elimizdeki en iyi oyuncuları korumaya çalışacağız. Bu bizim için başlangıç olarak en doğru adım olacaktır."

BURSASPOR İLE UZUN YILLAR ÇALIŞMAYI VE BURSA'NIN ALEX FERGUSON'U OLMAYI DÜŞÜNÜR MÜSÜNÜZ?

"Alex Ferguson için çok büyük bir saygı besliyorum. Onun içinde geçtiği bir örnekte kendimi gösteremem. Manchester için en iyi teknik direktördü. Ben bir hayalperest değilim ama Bursaspor için uzun süre güzel bir şekilde hizmet vermek istiyorum."

TAKIMIN PERFORMANSINDAN EN MEMNUN OLMADIĞINIZ MAÇ HANGİSİYDİ?

"Kayserispor karşılaşmasıydı. Çok kötü oynadık. Hiç odaklanamadık, hiç konsantre değildik. O da bu hafta oynayacağımız Kasımpaşa karşılaşması gibi milli takım arasından hemen önceki karşılaşmaydı. Dolayısıyla Kayseri maçından derslerimizi çıkarmalı ve bu haftaki Kasımpaşa maçında bunu uygulamalıyız."

Hocam sayenizde vizeye çalışamadım. Sezon sonu Avrupa kupalarında Erasmus yapmayı düşünüyorum. Sorum yok, sizi seviyoruz.

"Sınavlarında iyi şanslar diliyorum. Belki de Avrupa'ya hep birlikte gideriz."

TÜRK FUTBOLCULARI İDMAN SEVMİYOR DİYE BİR KANI VAR. SİZ TAKIMINIZDA BÖYLE BİR SORUN YAŞADINIZ MI?

"Kadromuzun çoğu Türk oyunculardan oluşuyor ve birçoğu da çok çalışkan oyuncular. Buna kesinlikle katılmıyorum."

GELDİĞİNİZ GÜNDEN BERİ TARAFTARLARLA ARANIZDA İYİ BİR BAĞ KURDUNUZ. BURSASPOR'UN EFSANE İSİMLERİNDEN BİRİ DE SİZ OLMAK İSTER MİYDİNİZ?

"Taraftarımızla aynı bağı ben de hissediyorum. Belki de taraftarımız ne kadar çalıştığımı, ne kadar özveri gösterdiğimi görüyordur ve beni beğeniyordur. Bursaspor için bir ikon, bir bayrak bir kişi olabilmek tamamen sonuçlara bağlı. Futbolda bu böyledir."

ŞEHRİ GEZİYOR MUSUNUZ? BEĞENDİĞİNİZ YERLER NERESİ?

"Şehir merkezini ziyaret edeceğim. Mutlaka gitmem gerektiği söylendi. Önümüzdeki haftalarda daha fazla vaktim olacak diye düşünüyorum. Ben de bu vakti şehrin merkezini gezmek için harcayacağım."

BU SENE 50'NCİ YILI OLAN TRİBÜN GRUBUMUZ TEKSAS TRİBÜNLERİ HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZ NELERDİR?

"Daha önce de söyledim. Stadyumdaki atmosfer çok etkileyici. Bu kadar etkileyici bir atmosferin oluşmasında Teksas grubunun stadyumdaki önemi de çok kilit. Gelecekte alınacak sonuçlar en çok bizimle alakalı ama aynı zamanda stadyumdaki taraftarımızla da alakalı."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.