Hava Durumu

Le Guen'den itiraf: "Transferde geç kaldık"

Bursaspor Teknik Direktörü Paul Le Guen transferde yönetimle birlikte hareket ettiklerini ancak geç kaldıklarını söyledi. Bunun bir risk olduğunu kabul eden Fransız çalıştırıcı takımda geçen yıl oluşan travmanın izlerini silmeye çalıştığını kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2017 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2017 09:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Le Guen'den itiraf: "Transferde geç kaldık"

Tolga ÖZTAŞ'ın haberi

Başkan Ali Ay'dan sonra teknik direktör Paul Le Guen de itiraf etti

BELKİ RİSKLİ BİR HAMLEYDİ

Bursaspor Teknik Direktörü Paul Le Guen yeni sezon öncesi takımdaki son gelişmeler hakkında değerlendirmede bulundu. Takımı lige hazır hale getirmek için büyük uğraş verdiklerinin altını çizen Fransız teknik adam Başkan Ali Ay'la paralel bir açıklama yaptı. Transferde geç kaldıklarını belirten Bursaspor Teknik Direktörü Paul Le Guen, "Transferlerde geç kaldık ama bu bizim tercihimizdi. Çünkü fiyatlar yüksekti ve transferlerin isabetli olduğuna dair kesin ve garanti ruh haliyle bitirmek istedik. Bazı transferlerimiz ise sandığımızdan geç bitti. Belki riskli bir hamleydi ama yönetimle birlikte bu kararları aldık, birlikte uyguladık" diye konuştu.

TRAVMAYI ATLATAMADILAR

Takımın geçen yıl yaşadığı travmayı henüz atlatamadığına dikkat çeken tecrübeli teknik adam, ekip olarak bu durumun üstesinden gelmeye çalıştıklarını belirtti. Paul Le Guen, "En büyük eksiğimiz güven. Ben onu sağlamaya çalışıyorum. Özellikle geçen sezonki travmaların üzerine bazı oyuncularımızda hâlâ bu özgüven eksikliğini görebiliyorum. Özgüvenle alakalı çalışmalar yürütüyorum. Bazı oyuncularımız geçen sezondan derslerini aldılar ve bu travmanın üstesinden geldiler. Bazı oyuncularımızın ligin en iyi oyuncuları olabilecek kapasitede olduklarını düşünüyorum. Bu bizim avantajımız" ifadelerini kullandı.

Alçakgönüllü oynayacağız

Başakşehirde maçında uygulayacağı sistemle ilgili konuşmaktan kaçınan Fransız teknik adam, "Oyun planımız bizim aramızda. Ama şunu söyleyebilirim, alçakgönüllü bir şekilde oynayacağız. Özgüvenimizi koruyarak karşı takıma istediğimizi ilk andan itibaren belli ederek oynayacağız. Rakibimiz zaten iyi olan kadrolarına Clichy, Gökhan İnler gibi oyuncuları katarak daha da güçlendi. Bundan sonrası bize kalmış. Biz isteğimizi ortaya koyacağız. Elimizden geldiğince onları rahatsız etmeye çalışacağız" şeklinde konuştu.

Yüklenmek zorundaydım

Balıkesirspor ve U21 takımlarıyla üst üste oynanılan maçların zorunluluktan kaynaklandığını söyleyen Paul Le Guen uzun lig maratonu öncesi bu yüklemeyi oyunculara yapmak durumunda olduğunu dile getirdi. Le Guen, "2 günde oynadığımız maçlara takımın ve oyuncuların çok ihtiyacı vardı. Çünkü ritmimizi, seviyemizi yükseltmemiz gerekiyordu. Geçen hafta içinde çok çalıştık, bu 2 maçı da üst üste koyunca belli bir yükleme seviyesine ulaştı oyuncularımız. Buna gerçekten çok ihtiyacımız vardı. Ben de bu iyi yüklemeleri yapabildiğimiz için gerçekten çok mutluyum" dedi.

Hazır olmamız gerekiyordu

Transferde geç kaldıklarını söyleyen Paul Le Guen normal programda şu anda lige hazır olmaları gerektiğini de söyledi. Le Guen, "Bizim lig başına kadar hazır olmamız gerekiyordu. Ligin başlaması için 1 haftalık süremiz var. Umuyorum ki hazır olacağız. 2-3 oyuncu transferi gerçekleşirse kadromuz daha iyi olacak diye düşünüyorum. Zaten siz de biliyorsunuz ne istediğimi. Bir yandan elimizde olan oyuncularla alakalı geçen haftanın çok önemli olduğunu söyleyebilirim, geçen haftayı elimizdeki oyuncularla iyi geçirdiğimizi söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

Badu istemedi

Yeni transfer Badu'yla ilgili de konuşan Paul Le Guen Ganalı kramponunun yorucu günler geçirdiği için Balıkesirspor maçında oynamak istemediğini ancak kendisinin onu sahaya sürdüğünü söyledi. Fransız çalıştırıcı, "Bazı oyuncularımız tatilden geç döndü. Badu için de aynısı geçerliydi. Transferinin bittiği gün, yoğun bir gün geçirdi. Yolculuk yaptı. İmza attı. Antrenmana, ardından maça çıktı. Oynamak istemedi, ama ben yine de oynaması için ısrar ettim. Çünkü bu dakikadan itibaren takımın birlik beraberliği çok önemli. Onu sağlamamız adına en azından bir maç oynaması gerekiyordu. Bu dakikadan sonra önemli olan şey bu birlikteliği devam ettirmek" şeklinde görüş belirtti.

Artık taktik çalışacağız

Antrenman temposunu düşüreceğini ifade eden Paul Le Guen, "Artık dinlenme ve sezonun açılış maçına kadar enerjimizi en üst seviyeye çıkarma zamanı. Önümüzdeki haftanın programı daha çok ligin ilk maçına taze, dinlenmiş kadro ile çıkmak üzerine olacak. Taktiksel ve maç hazırlığı anlamında saha çalışmalarımız daha yoğun geçecek. Bu şekilde ilk maçımıza en iyi şekilde çıkacağımızı düşünüyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.