Hava Durumu

Le Guen: "Transfer gizli olmalı"

Transferde aceleci davranıp hata yapmak istemediğini belirten Fransız teknik adam ayrıca, "Ben transfer konusunun gizli tutulması ve yürütülmesinin gerektiğini düşünüyorum. Operasyon gizli olmalı. Bu konuda çok konuşmak istemiyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2017 08:30
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2017 08:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Le Guen: "Transfer gizli olmalı"

Barış YALIM'ın haberi...

Paul Le Guen, transfer konusunda ser verip sır vermedi...

3-4 GÜN DAHA...

Bursaspor Teknik Direktörü Paul Le Guen, basın toplantısı düzenledi. Özlüce Tesisleri'nde antrenman sonrası yapılan toplantıda gidecek ve gelecek futbolcularla ilgili önemli açıklamalar yapan Fransız teknik adam, "Kafamızdaki oyuncular netleşmeye başladı. Bir haftadır gözlemliyorum. Takım hakkındaki düşüncelerim oluşuyor. 16 Temmuz'da kampa gidiyoruz. Önümde biraz daha süre var, seçmek için. Acele etmek istemiyorum. Doğru kararı vermek istiyorum. Takıma katılacaklarla kafamdaki net şekle ulaşacağım. 3-4 gün daha gözlemlemeye devam edeceğim" dedi.

ÇOK KIRILGANDI

Gelecek futbolcularla ilgili fazla açıklama yapmaktan kaçınan Paul Le Guen, şunları söyledi: "Ben transfer konusunun gizli tutulması ve yürütülmesinin gerektiğini düşünüyorum. Operasyon gizli olmalı. Bu konuda çok konuşmak istemiyorum. Şunu kabul ederim; geçen sezonki maçları izledim, gözlemledim. Takım çok kırılgan. Bu durumun savunma hattına yapılacak 3-4 takviye ile çözüleceğini düşünmüştüm. Takımın tazelenmesi gerektiğine inanıyorum. Bu yolda ilerliyoruz. Genel olarak kırılgan takımı tazelemek istiyoruz."

OYUNCULARIM BUNDAN ZEVK ALIYOR

Yeni sezon hazırlıklarıyla ilgili de bilgi veren Paul Le Guen, "Sezon başı çalışmalarının iyi gittiğini söyleyebilirim. Gönül tam kadro olmak isterdi. Ama sezon öncesi bütün takımlar aynı. Futbolcular, uluslararası maçlar nedeniyle tatillere geç gidiyor. Buna rağmen elimizdeki oyuncularla iyi çalıştık. Çoğu günlerde çift antrenman yapıyoruz. Antrenmanlarımız yaklaşık 2 saat sürüyor. Oyuncularımızın da bundan zevk aldığını görüyorum. İsteklerimize cevap veriyorlar bu da bizi mutlu ediyor" dedi.

BATALLA'NIN ROLÜ

Le Guen, oyun sisteminde Batalla'nın rolü konusundaki soruya da, "Batalla kulüp için dev oyuncu. Büyük katkı vermiş. Ama henüz sezona başlamadı. Sezona başlasın. Bakalım her şey nasıl gidecek. Ligler başlamadan bir basın toplantısı daha yapacağım. Söz veriyorum bu soruya ancak o zaman cevap vereceğim" cevabını verdi.

30 YILDIR KÖTÜ DURUM YAŞAMADIM

"Gelecekler ve gidecekler olacak. Bu süreçte adım adım gidilmeli. İdeal olan bu kulübün tam takım olarak çalışmasıdır. 30 yıldır futbolun içindeyim bir kez bile kötü bir durum yaşanmadı. Mutlaka birileri gidip birileri gelir. Tabii ki transfer yapacağız. Elimizdeki oyunculardan da gidecekler olacak. Eğer oyuncu göndermeden transfer yaparsak 35 kişilik bir kadro olur. Bu da sağlıklı olmaz. Fayda alacak ortam yaratmak için sayı azaltılmalı. Yer açmadan oyuncu alınmasına karşıyım. İki taraflı hangi şartlarda gideceğini görmeliyiz"

NİJERYALILARLA GÖRÜŞTÜM

Hem transfer, hem de gençlerle ilgili olumlu konuşan Paul Le Guen, "Transferdekilerden bir tanesi henüz bitmedi. İmzalar atılmadı. Şu kadar bilgi verebilirim; Nijeryalılarla görüştüm. Sadece Ekong üzerine değildi. Hep negatife odaklanıyorsunuz. Ben kaliteli yönlere bakıyorum. Felsefemiz tecrübelileri takıma katmak ve akademiden gelenlerle harman yapabilmek. Antrenmanları çok dikkatli izliyorum. Kimin hangi yönünü geliştireceğimi gözlemliyorum" dedi.

TRANSFERDE REKABETE GİRMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

Rakiplerinin yaptığı transferleri de takip ettiğini dile getiren tecrübeli çalıştırıcı, "Diğer rakiplerin yaptıkları transferleri takip ediyoruz. Bunu yaparken bir bütçemiz olduğunu göz önünde bulundurmalıyız. Ben takımın başarısından sorumluyum. Sınırlı bütçe ile çalıştığımızın bilinmesini istiyorum. Uluslararası oyuncular alan Beşiktaş, Fenerbahçe gibi rakiplerimizle transfer yarışında olabilmek mümkün değil. Güçlü takımla transfer rekabetine girmenin mümkün olmadığını düşünüyorum. Gerçekçi bir transfer politikası yürütmek istiyorum".

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.