Hava Durumu

Le Guen: "Vitesi yükselteceğiz"

Sezon öncesinde ideal bir kamp dönemi geçirdiklerini belirten Bursaspor Teknik Direktörü Paul Le Guen, "Daha çok maç yapmak isterdik ama olmadı. Bursa'da 2 maç daha yaparak as oyuncularımızın vitesini yükseltmemiz gerekiyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2017 09:27
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2017 09:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Le Guen: "Vitesi yükselteceğiz"

Fransız çalıştırıcı, Avusturya kampını değerlendirdi,

KADRO SAYISI DÜŞECEK

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında 12 günlük Avusturya kampını dün sabah yaptığı antrenmanla tamamlayan Bursaspor'da Teknik Direktör Paul Le Guen takımın son durumunu değerlendirdi. Le Guen, "İyi antrenmanlar yaptık, iyi maçlar oynadık. Gönül isterdi ki dün de iyi bir takıma karşı iyi bir maç yapalım ama bu artık geride kaldı. İsterdim ki hava daha iyi olsun ama bu bizim kontrol edebileceğimiz bir şey değil. Sahalarımız iyiydi. Çalışan oyuncularımızın ruh hali ve katılımı iyiydi. İdeal bir kamp geçirdik sezon öncesinde diyebilirim. Ayrıca şu anda 30 oyuncumuz var. Yeni gelecek oyuncuları da düşünürsek bu sayıyı indirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

2 HAZIRLIK MAÇI DAHA

Bursa'da iki hazırlık maçı daha yapacaklarını dile getiren Le Guen, "Eğer salı ve cuma günleri olmak üzere 2 maç ayarlarsak çok iyi olacak. Çünkü iki maç daha yapmamız gerekiyor. Oynayacak oyuncularımızın vites yükseltmesi gerekiyor. Onları burada oynattığımız hazırlık maçlarında yalnızca 45 dakika oynatabildik. Önümüzdeki maçlarda 45 dakikadan fazla oynamaya alışmalarını sağlamamız gerekiyor. Takımımız tam olarak hazır değil ama önümüzde 15 günlük daha bir süre var. Rakibimiz olan Başakşehir, Şampiyonlar Ligi ön elemesi oynadı. Biz de ilk hafta maçına kadar eksiklerimizi kapatıp rakibimizin seviyesine gelmek istiyoruz" dedi.

MUHAMMET'TEN ÇOK MEMNUNUM

Takımdaki 2. kaleci pozisyonundaki Mert Günok'un ayrılmasının ardından yeni bir kaleci ihtiyacı olup olmadığını değerlendiren Le Guen, "Genç kalecimiz Muhammet Şengezer'den çok memnunum. İkinci kaleci olarak değerlendiriyorum kendisini artık. Kaleci antrenörümüz ile konuşacağım. Takımımızdaki kaleci departmanındaki derinlikten, 1. ve 2. kalecilerimizden memnunum. Ancak yine de 3. kaleci konusunda çalışmalarımız gerçekleşebilir" dedi.

PASCHAL GELİŞECEK

Paul Le Guen, Bursa'daki ilk etap çalışmalarında ve Avusturya kampında üzerinde çok durduğu Afrikalı genç ön libero Paschal için ise, "Bence Paschal çok iyi bir potansiyele sahip oyuncu ama tabii ki gelişmesi lazım. Bunun da farkındayım. Oyunu okumayı öğrenmesi gerektiğini düşünüyorum. Kalitesi ve belli özellikleri olan bir oyuncu. Topu kapma becerisi çok yüksek ve savunmanın önünü iyi toparladığını düşünüyorum. Tabii ki genç oyuncu ve gelişmesi gerekiyor. Böyle potansiyelli oyuncu elinizde olduğunda onun gelişimine katkı sağlamanız gerekiyor ve ben de bunu yapmak istiyorum" diye konuştu.

Le Guen ayrıca Taiwo'ya ulaşamadıklarını ve aralarında olsaydı belki iyi olacağını belirtirken Afrikalı forvetin olmamasının çok da önemli olmadığını dile getirdi.

"GÜZEL HABERLER VERMEYİ BEKLİYORUZ"

İdeal kadronun 24-25 oyuncu olması gerektiğini belirten Fransız çalıştırıcı, "Yeni gelecek transferimizi de düşünürsek çok daha da fazla oluyor elimizdeki kadronun genişliği. Yeni hafta öncesinde bazı oyuncularımız ile görüşerek bu konuda görüşlerimi onlara bildireceğim. Bitmiş transferimiz olmadı kampta ama çalışmaya devam ediyoruz. Hafta başı güzel haberler vermeyi bekliyoruz. Umuyorum ki önümüzdeki hafta başında güzel haberler vereceğiz" dedi.

"BADU İLE GÖRÜŞTÜM"

Bursaspor Teknik Direktörü Paul Le Guen, İtalya'nın Udinese takımında oynayan Ganalı Emmanuel Badu transferine ilişkin yaptığı açıklamada, "Hem dün (perşembe) gece hem de birkaç gün önce konuşmuştum. İyimser olduğunu gözlemleyebiliyorum yaptığımız konuşmalarda ama oyuncuyla konuşmak yetmiyor. Sizler de biliyorsunuz ki bir transferin birden fazla değişkeni var. Bütün hepsinin aynı yönde olması gerekiyor. Bekleyeceğiz ve umuyorum ki en yakın zamanda da iyi haberleri vereceğiz sizlere" şeklinde konuştu.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.