Hava Durumu

Leyla'nın bitmeyen dramı; İlik verdiği kardeşi öldürülünce...

Şırnak'ta, önce annesini kaybeden, ardından kanser olan kardeşine ilik verdiği için lise eğitimini yarıda bırakan, kardeşinin iyileşmesinden sonra liseyi bitirip üniversiteye giden 22 yaşındaki Leyla Yıldırım'ın aşçı olma hayali, yaşadığı büyük acıyla yarıda kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2018 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2018 13:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Leyla'nın bitmeyen dramı; İlik verdiği kardeşi öldürülünce...

Şırnak merkeze bağlı Kumçatı beldesinde oturan Yıldırım ailesinin kızı Leyla'nın yaşamı dramlarla dolu. Önce annesini kaybeden Leyla'nın kardeşi Nihat Yıldırım 2012 yılında ilik kanserine yakalanınca aile, nakil için seferber oldu. O dönemde lisede okuyan Leyla Yıldırım'ın ilik nakli için uygun donör olduğu belirlenince, iki kardeş nakle alındı. Nihat Yıldırım, ablasından nakledilen ilikle yeniden hayata tutundu.

Liseyi bırakmak zorunda kalan Leyla Yıldırım, kardeşinin iyileşmesi ile birlikte lise eğitimine devam etti. Liseden sonra üniversite sınavına gireceği hafta Leyla, yeğenini trafik kazasında kaybetti. Çok üzülen Leyla, her şeye rağmen sınavda çok istediği Erzincan ÜniversitesiAşçılık Bölümü'nü kazandı.

Üniversitede aşçılık önlüğü giyen Leyla Yıldırım bu kez, ilik vererek hayata tutunmasını sağladığı kardeşinin öldürüldüğü haberi ile yıkıldı. Leyla, okulunu yine bırakmak zorunda kalarak Şırnak'a döndü.

Kardeşinin öldürülmesi üzerine Kumçatı beldesinden taşınarak Güneyce köyünde kurdukları çadırda ailesi ile birlikte yaşam mücadelesi veren Leyla Yıldırım, eğitim ile ilgili hayallerini ve yaşadıklarını DHA muhabirine anlattı.

Babası Bello Yıldırım akciğer hastası olan ve 12 yıl öncede annesini kaybettiğini ve kardeşinin ilik kanserine yakalandığını söyleyen Yıldırım, kardeşinin Ankara Yıldırım Beyazıt Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemotoloji ve Onkoloji Bölümü'nde tedavi gördüğü sırada ortaokuldan mezun olduğunu söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.