Hava Durumu

LGS soruları ve cevapları yayımlandı

Yaklaşık 1 milyon öğrencinin katıldığı Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 2 Haziran Cumartesi yapıldı. Adaylara sözel bölümde 50; sayısalda ise 40 soru yönetildi. İşte LGS'de çıkan tüm soru ve cevap anahtarları.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2018 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2018 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
LGS soruları ve cevapları yayımlandı

TEOG'un kaldırılmasının ardından bu 2 Haziran'da ilk kez uygulanan LGS geride kaldı. Lise adayları dün, sözel derslerin yer aldığı birinci oturumda Türkçe'den 20; TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dilden 10'ar soruyu cevapladı. İkinci oturumda ise matematikten ve fen bilimlerinden 20'şer soru yer aldı. LGS sonrasında eğitim uzmanlarının değerlendirmelerinde özellikle matematik testindeki soruların zorluğuna dikkat çekildi. Hürriyet Eğitim muhabirlerinin adaylarla yaptığı röportajlarda da sözel soruları kolay bulunurken, matematik ile fen bilimlerinin eleyici olduğu belirtildi.

SONUÇLAR 22 HAZİRAN'DA
Sınav heyecanını geride bırakan öğrenciler, şimdi de sonuçlar için bekleyecek. Sınavın sonuçları 22 Haziran'da açıklanacak. Sınavla ve sınavsız öğrenci alan okullara tercih ve yerleştirmeye ilişkin iş ve işlemler, '2018 Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'nda yer alacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.