Hava Durumu

Libya açıklarında Türk kuru yük gemisi battı

Libya açıklarında Türk bayraklı kuru yük gemisi battı, gemideki personelden 6'sı kurtarıldı, kaybolan 7 personel için arama kurtarma çalışmaları sürdürülüyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2017 18:52
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2017 18:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Libya açıklarında Türk kuru yük gemisi battı

Ulaştırma, Denizilik ve Haberleşme Bakanlığından alınan bilgiye göre, İstanbul'dan Libya'ya mermer tozu götüren Türk bayraklı Tınaztepe-S isimli kuru yük gemisi, olumsuz hava koşulları nedeniyle Libya açıklarında battı.

Gemideki 13 personelden 6'sı kurtarıldı, 7'si kayboldu. Libya Denizcilik İdaresinin 3 römorkörü ile bir askeri gemi, kaybolan personel için arama kurtarma çalışması başlattı.

"BATU DENİZCİLİK"TEN AÇIKLAMA

"Batu Denizcilik" adına yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Acentemiz ve sigorta temsilcilerimiz aracılığı ile bilgileri güncellemeye çalışmaktayız. Olayın nasıl cereyan ettiği ve personelimizin durumu hakkında elimize ulaşan tüm bilgiyi sizlerle paylaşacağız. Şu an için başka bilgiye sahip değiliz. Şirket temsilcimizi olay yerine göndermeye çalışıyoruz. Vize meselesi çıkmazsa yarın Libya'da olacaktır. Kurtulan personelimizin tamamının sağlık durumunun yerinde olduğu bilgisine ulaştık. Umut ediyoruz ki, kayıp olan personelimize de bir an önce ulaşırız. Arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Ancak Libya hükümetinden sağlıklı bilgi almakta sıkıntı yaşadığımızdan, süreçle ilgili olarak elimizde olmayan sebeplerle detaylı bilgi paylaşamıyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.