Hava Durumu

Liderliği bırakıyor milletvekili de olmayacak

İrlanda Cumhuriyetçi Ordusu'nun (IRA) siyasi kanadı olarak görülen Sinn Fein partisinin Genel Başkanı Gerry Adams, önümüzdeki yıl parti liderliğini bırakacağını ve bir dahaki seçimde de milletvekilliğine aday olmayacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2017 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2017 10:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Liderliği bırakıyor milletvekili de olmayacak

Kuzey İrlanda'nın başkenti Belfast'ta büyüyen Gerry Adams, bağlantılı olduğunu her zaman reddetse de İngiliz makamları tarafından IRA'nın önde gelen isimleri arasında görüldü. 1972'de İngiliz hükümeti ile IRA arasındaki gizli görüşmeleri yürüten isimler arasında yer alan Adams, 1983'te İngiliz meclisine girdi ve Sinn Fein lideri olarak seçildi.

Margaret Thatcher'ın talimatıyla sesi bile bir dönem İngiliz radyo ve televizyonlarında yasaklanan ve açıklamaları dublajla verilen Adams, IRA mensuplarının cenaze törenlerindeki fotoğraflarıyla hep haberlerde yer almayı sürdürdü.

IRA'YI SİLAH BIRAKMAYA İKNA ETMİŞTİ

İki suikast girişiminden kurtulan 69 yaşındaki Adams, İngiltere ile İrlandalı ayrılıkçılar arasında barışı sağlayan Hayırlı Cuma Anlaşması'nda giden süreçte IRA'yı silah bırakmaya ikna eden kişi olarak tanındı.
İngiltere Kraliçesine yemin etmeyi reddeden ve 2. Elizabeth'e 'Bayan Winsdor' diye hitap eden Adams, son olarak 2014'te 1972'de işlenen bir cinayetle ilgili olarak gözaltına alındı. Adams, 4 günlük sorgunun ardından serbest bırakıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.