Hava Durumu

Lig tarihinin en kötüsü...

Göztepe karşılaşmasıyla birlikte bu sezon Bursa'daki maçlarını tamamlayan Bursaspor, 1994-95 sezonundan itibaren 18 takım ile oynanmaya başlayan Süper Lig tarihindeki en kötü iç saha performansını sergiledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2019 08:12
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2019 08:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Lig tarihinin en kötüsü...

Süper Lig'de Bursaspor, Göztepe karşılaşmasıyla birlikte iç sahada bu sezon seyircisine veda etti. İzmir temsilcisi ile oynadığı mücadeleden golsüz eşitlikle ayrılan Yeşil Beyazlılar'ın evindeki galibiyet hasreti de 4 maça çıktı. Bu sezon sahasında oynadığı son 10 maçta yalnızca 1 kez kazanan Bursaspor, aynı zamanda 1994-95 sezonu ile birlikte 18 takım ile oynanmaya başlanan Süper Lig tarihinde de en kötü iç saha performansını sergiledi. Bu sezon Bursa'da oynadığı 17 lig maçında toplam 20 puan toplayan Yeşil Beyazlılar 4 galibiyet, 8 beraberlik ve 5 mağlubiyet elde etti.

BURSA'DA SADECE 10 GOL

Bu süreçte yalnızca 14 kez gol sevinci yaşayabilen Bursaspor, kalesinde ise 16 gol gördü. Yeşil Beyazlılar Süper Lig'de takım sayısının 16'dan 18'e yükseltilmesinin ardından hem puan hem galibiyet sayısı hem de attığı gol sayısı bakımından en kötü iç saha grafiğine imza attı. Evindeki 17 maç sonunda Bursaspor bundan daha önce; 2007-08 sezonunda 25 puan toplarken, rakip fileleri de o sezon sadece 16 kez havalandırabildi. Aynı zamanda iç sahada o sezon alınan 6 galibiyet, bu sezonun ardından en az iç sahada galibiyet alınan dönem olarak kayıtlara geçti.

EN İYİSİ 2010'DA

Bursaspor bu süreçteki evindeki en iyi performansına şampiyon olarak bitirdiği 2009/10 sezonunda imza attı. Şampiyonluk sezonunda Yeşil Beyazlı ekip, 17 iç saha maçından 43 puan çıkarırken; aynı zamanda 14 galibiyetle, tarihinde evinde en fazla galibiyet elde ettiği sezonu yaşadı. Bursaspor'un bu süreçte en fazla gol attığı sezon ise 43 gol ile 2014/15 sezonu oldu.

BİR ŞEHİR KAHROLDU

Bursaspor'un Göztepe beraberliği ile Süper Lig'de kalma ihtimalini mucizelere bırakması tüm Bursa'da büyük bir üzüntüye sebep oldu. Sadece Bursaspor camiası değil, tüm kent başta Ali Ay yönetimi, futbolcular ve Mesut Bakkal'ı eleştiri yağmuruna tuttu.

Bursaspor'un Göztepe ile golsüz berabere kalmasıyla Süper Lig'de tutunma ihtimalini mucizelere bırakması sadece Bursaspor camiasında değil, Bursa'da da büyük hayal kırıklığı yarattı. Maçın ardından stat derin bir sessizliğe bürünürken, taraftarlar adeta kahroldu. Yeşil Beyazlı renklere görül verenlerin yanı sıra taraflı tarafsız hemen her Bursalı Bursaspor'un içine düştüğü durumun üzüntüsünü yaşadı. Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda Bursaspor'la ilgili durum kabul edilemez bulundu.
Başkan Ali Ay ve yönetim kurulu bu tablonun baş sorumlusu olarak ağır bir şekilde eleştirilir-ken, futbolcuların sergiledikleri performans tepki topladı. Teknik direktör Mesut Bakkal'ın maçta taktik açıdan sınıfta kaldığı ve oyuncu tercihleri en çok eleştirilen konular arasındaydı. 'Bursaspor'un yeri her zaman Süper Lig'dir' diyen futbolseverler Yeşil Beyazlılar'ın son hafta Malatya deplasmanında elde edeceği sonuç ve rakiplerinin alacağı skorlara göre ligde kalıp kalmayacağını merakla beklemeye başladı.

MESAİYE ARA VERİLMEDİ

Göztepe'yle berabere kalan ve Süper Lig'de kalma umutlarını mucizelere bırakan Bursaspor'da Malatyaspor'la deplasmanda oynanılacak sezonun son maçı hazırlıklarına dün başlandı. Yeşil Beyazlılarda karşılaşmada forma giyen oyuncular günü yenileme idmanı ile tamamladı. Bursasporlu futbolcular Malatyaspor maçının hazırlıklarına bugün yapacakları antrenmanla devam edecek.

CHEDJOU KALMAK İSTEDİ

Bursaspor'a sezon başında Başakşehir'den kiralık gelen Aurelien Chedjou kart cezası nedeniyle Malatyaspor'la deplasmanda oynanılacak maçta forma giyemeyecek. Kamerunlu futbolcu teknik direktör Mesut Bakkal'la oynamayacak olmasına rağmen son ana kadar takımla birlikte kalmak istediğini söyledi. Mesut Bakkal, tecrübeli futbolcusunun bu talebini olumlu karşıladı.

LİMA ÜLKESİNE GÖNDERİLDİ

Bursaspor'da sezon başında kiralık olarak renklere katılan Allano Lima, Göztepe karşısında gördüğü kart nedeniyle cezalı duruma düştü. Malatya maçında forma giyemeyecek Brezilyalı futbolcu teknik direktör Mesut Bakkal tarafından ülkesine gönderildi. Allano Lima, Bursaspor'da 17'sine ilk 11'de başladığı toplam 31 maçta 1887 dakika forma giydi. Brezilyalı futbolcu bu süreçte 1 gol, 3 asistlik performans sergiledi. Sezon başında Portekiz'in Estoril Kulübü'nden satın alma opsiyonuyla kiralanan Allano Lima için Yeşil Beyazlılar 350 bin Euro kiralama ücreti ödemişti. Bursaspor Lima'ya da 300 bin Euro karşılığında anlaşma sağlamıştı.

GÖZTEPE'DEN TEŞEKKÜR

Göztepe kulübü, Bursaspor ile oynanılan maçla ilgili teşekkür mesajı yayınladı. Sarı Kırmızılı kulübün yayınladığı mesajda "İki takımın da kaderini etkileyecek bu kritik haftada maç önünde taraftarımızla buluşan, maç sonunda taraftarımızı alkışlayan, dostluğu ve misafirperverliği ön planda tutan Bursasporlulara, Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne ve tüm Bursa şehrine sonsuz teşekkür ederiz. Dün Bursa şehrinde şahit olduklarımız Türk futbolunun ihtiyaç duyduğu ve özlediği görüntülerdir" ifadelerine yer verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.