Hava Durumu

Limak Enerji, Bursa Bilim Fuarı'nda yerini aldı

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı(BEBKA) ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu sene 'Dijital Türkiye' ana temasıyla gerçekleştirilen, Bursa Bilim Teknoloji Merkezi'nin düzenlediği Türkiye'nin en büyük bilim fuarı olan 8. TurkishAirlinesScience Expo Bilim Festivali'nde Limak Enerji, Güneş Pilli Mini Radyo ve Ledli Yeşil Dönüşüm Ağacı atölyeleriyle yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2019 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2019 12:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Limak Enerji, Bursa Bilim Fuarı'nda yerini aldı

Fuar Merkezi'nde düzenlenen Bilim Festivali, Bursalılara bilimle dolu 4 gün yaşattı. Yoğun katılımın gerçekleştiği festival, 200 binin üzerinde ziyaretçi ve yaklaşık 102 bin atölye çalışmasına ev sahipliği yaptı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da festivalde yerini alan Limak Enerji, Güneş Pilli Mini Radyo ve Ledli Yeşil Dönüşüm Ağacı atölyeleriyle minikleri bilimle buluşturdu. Şirketin 7-15 yaş grubu çocuklara yönelik atölyeleri, 4 gün boyunca 750 çocuğun yenilenebilir enerji kaynakları ile tanışması ve kendi icatlarını yapmasını sağladı. Minikler atölye çalışması boyunca ağaç ve radyolarını mentörler eşliğinde tasarlayıp, hayallerindeki ürünleri ortaya çıkardılar. Fuarın ilk gün konuklarından olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da Limak Enerji standına uğrayarak, çocukların atölye çalışmasını şirketin Genel Müdürü Ali Erman Aytac ile birlikte izledi.

4 yıldır Bilim Fuarı'na katılım sağladıklarını söyleyen Limak Enerji Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac, "Bilim Fuarı, ülkemiz için çok değerli bir festival. Geleceğimizin bilim insanları olan çocukların yenilenebilir enerji kaynakları ile tanışmasını önemsiyoruz. Şirket olarak dijital dönüşüme destek veriyor, bilim ve teknolojiyi uygulamalarımızda kullanıyoruz. 4 yıldır standımızda ağırladığımız çocuk sayısı 5000'e yaklaştı. Bugüne kadar Ledli Gece Lambası, Güneş Pilli Mini Robot ve Rüzgar Santrali atölyelerimiz çocuklarla buluştu. Bu sene gerçekleştirdiğimiz atölyelerde de yenilenebilir enerji kaynaklarının önemine vurgu yaptık ve kendi icatlarını yapabileceklerini çocuklarımıza gösterdik. Çocuklar, stantlarımızın bir tanesinde Güneş Pilli Mini Radyo, bir tanesinde de Ledli Yeşil Dönüşüm Ağacına kendi elleriyle imza attılar. Atölye çalışmalarında lehim yapmayı, boyama yaparak kendi dünyalarını yansıtacak ağaçları tasarlamayı öğrendilerve el becerilerini geliştirecek ürünler ortaya çıkarmanın mutluluğunu yaşadılar. Etkinlik kapsamında bu sene ilk kez gerçekleştirilen ve gençlere rehberlik etmek amacıyla oluşturan Kariyer Kulübü etkinliğinde de şirket olarak yer aldık. Yerli ve milli üretim için ihtiyaç duyulan insan kaynağının yetiştirilmesine katkı sağlayan festivaller oldukça önemli" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın konuya verdiği ehemmiyete de değinen Aytac, "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız ülkemizin bölgesinde enerji ticaret merkezi olmasını sağlayacak projelerine hız kesmeden devam ediyor. Enerji sektör şirketleri olarak bizler de yerli enerji hamlesine destek veriyor ve yenilenebilir enerji kaynakları hakkında 7'den 70'e tüm toplumumuzda bilinç oluşturmayı amaçlıyoruz. Bilimi toplumun tüm kesimlerinin sevmesini amaçlayan bu tarz projelerde yer almayı ilke ediniyoruz. Ülkemizde son yıllarda yatırımları ciddi derecede artan yenilenebilir enerji projeleri sayesinde temiz ve yerli enerji kaynaklarının kullanımı gelecek yıllarda da çoğalacak. Biz istiyoruz ki, çocuklarımız ülkemizin zengin enerji kaynaklarıolan rüzgar, güneş ve hidroelektrik enerji kaynaklarını yakından tanısın. Kendilerinin yaptıkları bu oyuncaklarla konuya yönelik farkındalıkları artsın" açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.