Hava Durumu

Limonlu suyun faydaları nelerdir?

Limonlu suyun faydaları, saymakla bitmiyor. İçerisinde barındırdığı C vitamini sayesinde insan vücudunun ihtiyacı olan birçok eksiği karşılıyor. Cilde, sindirime, kilo vermeye ve birçok hastalığa iyi gelen Limonlu suyun faydaları saymakla bitmiyor. Peki, Limonlu suyun faydaları nelerdir?

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2017 00:20
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2017 00:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Limonlu suyun faydaları nelerdir?

Limonlu suyun faydaları, C vitamini kaynağı olan bu mucizevi turunçgil'in hangi hastalıklara deva olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Limonlu suyun faydaları kanser gibi birçok kötü hastalığı da alkali etkisi nedeniyle bastırabiliyor.

İşte, doğanın şifa kaynağı limonlu suyun faydaları:

1. BAĞIŞIK SİSTEMİNİN DOSTUDUR: İçerisinde bol miktarda C vitamini bulundurması sebebiyle bağışıklık sistemine güç katar. Ayrıca potasyum bakımından da zengin olmasıyla tansiyonu dengede tutar.

2. CİLDİ ARINDIRMAYA YARDIMCI OLUR: Yüzdeki pürüzleri, siyah noktaları ve kırışıklıkları en aza indirir ve içerisindeki C vitamini sayesinde bakterileri yok ederek yüzdeki sivilcelerin oluşumunu önler.

3. KANSER OLUŞUMUNU ENGELLER: Limon, alkali bir besindir ve vücuda alındığında alkali bir ortam yaratır. Kanser ise alkali ortamlarda gelişemez. Kanserden korunmak için ılık limonlu su içmeyi ihmal etmemelisiniz.

4. SİNDİRİMİ KOLAYLAŞTIRIR: Vitamin ve mineralleri içerisinde bolca bulundurduğu için limon, vücuttaki toksinleri daha kolay atmaya yardımcı olur. Karındaki şişkinliği ve hazımsızlık belirtilerini yok eder.

5. VÜCUDA ENERJİ VERİR: Vücudumuz gerekli enerjiyi yediğimiz yiyeceklerdeki moleküllerden alır. Pozitif iyonlar vücuda alındığında negatif iyonlarla birleşerek bir reaksiyon oluşturur. Limon, besinler arasında en çok negatif iyon bulunduran besindir ve tüketildiğinde daha fazla enerji alınmasını sağlar.

6. KİLO VERMEYE KATKI SAĞLAR: Limon, içerisindeki pektin lifi sayesinde tokluk hissi veren ve bu sayede kilo vermeye yardımcı olan bir besindir. Mükemmel bir idrar söktürücüdür ve vücudu fazla kilolardan arındırır.

7. NEFES TAZELEYİCİ ÖZELLİĞİ VARDIR: Nane, maydanoz gibi limon da nefes tazeleyici özelliği ile bilinir. Ağız kokusunu yok etmekle birlikte diş eti ağrılarına olumlu etki eder.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.