Hava Durumu

Lise öğrencilerinden Türkiye'de bir ilk

"Bahçelievler, Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri SOBİL CELSE adında bir proje ile, daha önce hukuk fakültelerinde bile yapılamamış, 7 atölyede 4 farklı dava simülasyonu gerçekleştirdiler."

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2018 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2018 17:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Lise öğrencilerinden Türkiye'de bir ilk

SOBİL Celse nedir?

Sobil Celse, 6-7-8 Nisan 2018 tarihlerinde Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler lisesinde gerçekleşen bir hukuk projesidir. Bu etkinliği benzerlerinden farklı kılan nokta, bir ilki gerçekleştirip hukuk alanında vaka çalışmalarının önünü açmış olmasıdır. Daha önce herhangi bir hukuk fakültesinde dahi yapılamamış bu proje, lise öğrencileri tarafından hayata geçirildi.

Etkinliğin ilk günü, Öğretim Üyesi Emir Güney, Avukat Meliha Akbilek, Yard. Doç. Yiğit Sayın, Dr. Hakim Yakup Yıldız ve Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Yaylalı'nın farklı konularla ilgili yaptığı konuşmalar ile etkinlik aynı zamanda bir hukuk zirvesi niteliği kazandı. Ancak bu etkinlikte asıl dikkat çekici olan, vaka çalışmalarının anlatılmasıydı. Öğrenciler 7 atölyede, 4 farklı dava simülasyonu gerçekleştirdiler. İstanbul'un 30 nitelikli liselerinden gelen 86 öğrenci avukat, tanık, sanık ve jüri üyesi olarak adeta bir mahkemedeymiş gibi kendilerini savunmayı, olaylara objektif yaklaşmayı deneyimlediler. Etkinliğin sonunda, ilk gün izledikleri konferanslar sayesinde edindikleri akademik bilgilerin yanı sıra, adaletin ne olduğunu hissederek ve yaşayarak öğrenen lise öğrencileri, aynı zamanda hedefledikleri meslekleri yakından tanımış oldular.

"İtiraz ediyoruz!" sloganıyla yola çıkan Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, hukukun, adaletin öneminin farkında olduklarını ve bu konuda bir şeyler yapabileceklerini kanıtlamış oldular.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.