Hava Durumu

Liseli Cansel'in ağabeyi ve babası tutuklandı

Manisa'da boğazı kesilmiş ve bıçaklanmış halde bulunan Cansel'in ağabeyi ve babası tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2016 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2016 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Liseli Cansel'in ağabeyi ve babası tutuklandı
Manisa'nın Demirci İlçesi'nde, ortadan kaybolduktan 3 gün sonra dere kenarında boğazı kesilmiş ve vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklanmış cesedi bulunan 17 yaşındaki Cansel Bağlı'nın şüphe üzerine jandarma tarafından gözaltına alınan babası 59 yaşındaki Mehmet Bağlı ve ağabeyi 30 yaşındaki Akın Bağlı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.



Demirci'ye 60 kilometre uzaklıktaki kırsal Hüdük Mahallesi'nde yaşayan Nurhayat ve Mehmet Bağlı çiftinin 6 çocuğundan Cansel, geçen 15 Haziran günü ortadan kayboldu. Gidebileceği yerlere bakmalarına rağmen kızlarına ulaşamayan ailesi, İlçe Jandarma Komutanlığı'na kayıp başvurusunda bulundu. Ağabeyi Akın Bağlı da kız kardeşinin fotoğrafını sosyal medyada paylaşıp, yerini gören veya bilenlerden yardım istedi.

Genç kızın bulunması için çalışmalar sürerken 17 Haziran'da jandarmaya Hüdük Mahallesi'ne 400 metre uzaklıktaki dere yatağında kokmuş bir kadın cesedi olduğu ihbarı geldi. Bunun üzerine bölgeye giden jandarma ekipleri, boğazı kesilip, vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklanmış kadın cesedinin, kayıp olan Cansel Bağlı'ya ait olduğu belirlendi. Genç kızın cesedi, savcı ve jandarmanın olay yerindeki incelemelerinin ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

20 KİŞİNİN İFADESİNE BAŞVURULDU

Cansel Bağlı'nın cinayete kurban gittiğinin anlaşılması üzerine Demirci Cumhuriyet Savcılığı çok yönlü soruşturma başlattı. İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve ilçe dışından gelen bir özel ekip cinayeti araştırmaya başladı.

Genç kızın telefon kayıtlarına ulaşıldıktan sonra son görüştüğü kişiler başta olmak üzere akraba ve yakın arkadaşlarının da aralarında bulunduğu 20 kişinin savcılıkta ifadesine başvuruldu.

İfadelerin alınması sürerken oluşturulan özel ekipler de Cansel Bağlı'nın ailesinin yaşadığı ev ve çevresinde yoğunlaşarak çalışmalarını sürdürdü. Alınan ifadeler ve olayla ilgili toplanan bilgilerden yola çıkan jandarma, Cansel Bağlı'nın şüphelerin yoğunlaştığı çiftçilik yapan babası Mehmet Bağlı ile ağabeyi Akın Bağlı'yı dün gözaltına aldı. Gece boyunca adliyede ifadelerine başvurulan baba- oğul, bu sabah sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanıp, Salihli Cezaevi'ne gönderildi.

Öte yandan Cansel Bağlı'nın cenazesi, Adli Tıp'taki otopsinin tamamlanmasının ardından toprağa verilmek üzere yakınlarına verileceği bildirildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.