Hava Durumu

Lodos Bursa'yı fena vurdu!

Bursa'da dün gece başlayıp bugün de etkili olan lodos, hayatı olumsuz etkiledi. Saatteki hızı 60 kilometreyi bulan lodos nedeniyle çöp konteynerleri ve simit arabaları devrildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2016 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2016 10:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Lodos Bursa'yı fena vurdu!
Meteoroloji’den yapılan uyarıda, “Son değerlendirmelere göre; 08.11.2016 Salı günü Marmara ile Kuzey ve Kıyı Ege’de rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

\\\\\\\"\\\\\\\"

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, saatte 70 kilometreyi bulacak fırtınaya karşı vatandaşlara tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

\\\\\\\"\\\\\\\"

Bursa’da dün gece başlayan ve bugün etkisini arttıran şiddetli lodos, hayatı olumsuz etkiliyor. Lodos nedeniyle sabah işe ve okula gidenler zor anlar yaşarken, çöp konteynerleri ve simit arabaları devrildi.

\\\\\\\"\\\\\\\"

Meteorolojiden alınan bilgiye göre, lodosun hızının saatte 80 kilometre hıza kadar ulaşabileceğini, perşembe günü yerini yağmura bırakarak bölgeyi terk edeceği kaydedildi. Yetkililer, vatandaşları lodoslu havada kömür sobalarını yakmamaları konusunda uyardı.

\\\\\\\"\\\\\\\"

Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) ile İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) seferlerinden bazıları olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

Öte yandan Bursa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları şiddetli lodosa karşı uyardı. 

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, karbonmonoksit zehirlenmelerinin önüne geçmek için soba ve doğalgaz kombilerinin yakılmamasını istedi. Büyükşehir Belediyesi ekipleri kontrollerini sürdürürken, BursaRay’da da kataner hattının üzerine düşebilecek afiş ve pankartlar ile aydınlatma direklerine asılı bayrak ve flamalar toplatıldı. Lodosun çok güçlü olduğu bölgelerdeki eski tip engelli asansörlerinin ise, kapılarının kendiliğinden açılıp lodosta tehlikeli bir durum arz etmemesi için servis dışı bırakıldığı kaydedildi. BUDO ve deniz uçağı ile helitaksi seferlerinin şiddetli lodos süresince iptal edildiği ve seferlerle ilgili olarak da yolculara www.burulas.com.tr ile budo.burulas.com.tr sitelerinden düzenli olarak bilgi verildiği belirtildi.

BURSA'DA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

\\\\\\\"\\\\\\\"


MARMARA

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale çevreleri ile Balıkesir'in Edremit, Havran, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ilçelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden bölgenin doğusunda kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa), bölgenin batısında fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

ÇANAKKALE °C, 24°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı

ISTANBUL °C, 25°C

Parçalı ve yer yer çok bulutlu

KIRKLARELİ °C, 25°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.