Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lübnan'da flaş gelişme! "İstifası kabul edilmedi"

Lübnan Başbakanı Saad Hariri istifasını Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun'a sunduğunu ancak istifasının kabul edilmediğini duyurdu. Hariri, Aoun'un 'diyolog' kanallarını göstererek kendisine beklemesi gerektiğini söylediğini aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2017 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2017 12:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Lübnan'da flaş gelişme! "İstifası kabul edilmedi"

Ülkesine döndükten sonra Beyrut'ta bağımsızlık günü kutlamalarına katılan ve LübnanCumhurbaşkanı ile görüşen Hariri açıklamasında "Bugün istifamı Aoun'a sundum. O da bunu önermeden önce beklemem ve istifanın siyasi arka planı ve nedenleri konusunda 'daha fazla diyalog' için istifamı tutmam uyarısında bulundu" dedi.

Bu talebe olumlu yanıt verdiğini aktaran Hariri görüşmelerin 'ulusal diyaloğa ciddi bir başlangıç oluşturmasını umduğunu da' ifade etti.

HARİRİ'NİN TEMASLARI VE İSTİFA SÜRECİ

Hariri, Riyad'da açıkladığı istifasının ardından Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile görüşmüş, Birleşik Arap Emirlikleri ve Fransa'da da temaslarda bulunmuştu. Hariri son olarak dün Mısır'ın başkenti Kahire'de Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüşmüş, daha sonra Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne uğramıştı.

Saad Hariri, kurduğu hükümetin güvenoyu almasının üzerinden bir yıl geçmeden 4 Kasım'da, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da istifa ettiğini açıklamıştı. İstifa konuşmasında, "Hizbullah ve İran'ın bölgeyi istikrarsızlaştırdığını" söyleyen Hariri, "kendisine suikast düzenlenebileceği endişesi taşıdığını" dile getirmişti.
Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn da Hariri'nin istifasıyla ilgili açıklamasında, "Hariri'nin şu an bulunduğu şartlardan dolayı endişeliyiz. Kendisi Lübnan'a dönmeli ve istifa gerekçelerini açıklamalıdır. Bunu yapmadığı sürece istifası geçerli değildir." demişti.

Hariri, Riyad'dan katıldığı bir televizyon programında, "ülkesine yakında döneceğini ve istifası ile ilgili anayasal gereklilikleri yerine getireceğini" bildirmiş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada da iyi olduğunu ve kısa süre içinde ülkesine döneceğini duyurmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.