Hava Durumu

Lüks İngiliz'in parçası Bursa'dan

Bursa'da bir firma, yıllık ürettiği 22 milyon parçanın yüzde 45'ini, birçok otomotiv firmasına gönderiyor. Firmaların arasında lüks İngiliz markası Bentley de bulunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2018 07:54
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2018 07:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Lüks İngiliz'in parçası Bursa'dan

32 YIL ÖNCE KURULDU
Otomotiv, savunma ve havacılık sektöründe faaliyet gösteren YEPSAN, lüks markalar olan Bentley ve Porsche'nin yanı sıra Audi, Volkswagen, Fiat, Volvo, Renault, Citroen, Nissan, Toyota gibi otomotiv devlerine, otomatik şanzıman parçası, koltuk oturtma demiri, sunroof çerçevesi ve airbag sistemleri gibi birçok parça üretiyor. Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baş yaptığı açıklamada, 32 yıl önce başladıkları yolculukta durmadan büyümeye devam ettiklerini söyledi. Bursa'daki fabrikalarında 300 kişiye istihdam sağladıklarını dile getiren Baş, yıllık 13 bin ton sac işlediklerini aktardı.

YÜZDE 55'İ YURTİÇİNE
Çin, Almanya, İngiltere, Fransa, Belçika, Slovakya, Romanya ve Polonya gibi ülkelere ihracat gerçekleştirdiklerini aktaran Baş, "Yıllık 22 milyon parça üretiyoruz. Bu parçaların yüzde 45'ini Almanya'dan Çin'e kadar birçok ülkedeki otomotiv ana sanayilerine sevk ediyoruz. Kalan yüzde 55'lik üretim ise Türkiye'de üretim yapan otomobil firmalarına veriyoruz" dedi. Baş, 2017 sonu itibarıyla Çin'e otomatik şanzıman parçası gönderdiklerine dikkati çekerek, şöyle devam etti: "Çin'e 550 bin civarında otomatik şanzıman parçası sevk ediyoruz. Aynı üründen 500 bin civarında da Almanya'ya gönderiyoruz. 2018 yılında bu parçadan Çin'e 1 milyon 100 bin civarında göndermeyi hedefliyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.