Hava Durumu

Lüks sitede şoke eden manzara

Müteahhitten 3+1 manzaralı kaçak elektrik tesisatı hazır lüks daireler! Diyarbakır’da yapımı yeni tamamlanan lüks sitelerin bazılarına inşaat sırasında kaçak elektrik hattı çekildiği ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2015 08:48
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2015 08:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Lüks sitede şoke eden manzara
Sık sık kaçak elektrik kullanım yöntemleriyle gündeme gelen Diyarbakır’da ortaya çıkan yeni yöntem şaşırttı. 

Konutlarda ısınmanın doğal gaz yerine kaçak elektrik ile yapıldığı yönünde aldıkları ihbarları değerlendiren Dicle EDAŞ Diyarbakır İl Müdürlüğü ekipleri, Diyarbakır Doğal Gaz Dağıtım Anonim Şirketi (Diyargaz) ile bir çalışma yaptı.

Çalışma sonunda, merkezdeki Kayapınar, Yenişehir ve Bağlar ilçelerinde doğalgaz verilen binalarda, doğalgaz aboneliği almayan daireler ile düşük tüketim sahibi doğal gaz abonelerini belirlenerek geniş kapsamlı denetim başlattı. EDAŞ ekipleri, 3 merkez ilçede toplam 2 bin 945 elektrik abonesini kontrol etti. Kaçak taramaları sırasında özellikle yeni yapılan binalarda akıl almaz kaçak elektrik kullanımına dönük ‘altyapı çalışması’ gerçekleştirildiği belirlendi.

Bina aydınlatmalarından, sıva altından, asansör boşluklarından apartman dairelerine kaçak kullanım için harici elektrik hatları çekildiği saptandı. Bazı binalarda ise temelden apartmandaki tüm dairelere harici kaçak elektrik hattı çekildiği ortaya çıktı.

EDAŞ’ın deneyimli kaçak kontrol ekiplerini bile şaşkına çeviren bu yöntemler sökülürken 400 abone hakkında yasal işlem başlatıldı. Binanın müteahhitleri ve yapı denetim firmaları hakkında da cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunuldu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.