Hava Durumu

Maçı böyle protesto ettiler!

Filistinli protestocular, İsrail'le özel maç yapacağını açıklayan Arjantin Milli Takımını, kırmızı renge boyadıkları formalarla protesto etti: Sizin formanız artık kanlı.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2018 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2018 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Maçı böyle protesto ettiler!

İsrail ve Arjantin'in hazırlık maçında karşılaşacak olması siyasi krize yol açtı. Filistin, Arjantin'in İsrail ile oynayacağı maçı boykot edeceğini açıkladı. Bu açıklamanın ardından yeni gelişmeler yaşandı.

Filistin Futbol Federasyonu Başkanı Jabril Rajoub, İsrail'in maçı politik bir araç olarak kullandığını belirtirken Lionel Messi'nin Kudüs'te oynaması halinde formasının yakılacağını belirtti.

"BU POLİTİK BİR MAÇ"

Jabril Rajoub, "Bu bir barış maçı değil, politik bir maç. Faşist ve ırkçı bir yaklaşım." sözlerini kullandı.

Bu açıklama sonrasında 5 Haziran Salı günü, Barcelona'nın tesislerinde antrenman yapan Arjantin'in İsrail ile maç yapma kararı protesto edildi.

FORMALARI KIRMIZI BOYALARLA BOYALADILAR

Tesislere gelen bir grup protestocu, İsrail maçı kararına tepki gösterdi ve Arjantin formasını kırmızı boya ile boyayarak "Sizin formanız artık kanlı" mesajı verdi.

Sosyal medyada da Arjantin aldığı karar tepki çekerken, "Hain Messi", "Artık senin de ellerin kanlı" gibi oldukça sert yorumlar yapıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.