Hava Durumu

Macron'dan Trump'a yalanlama

ABD Başkanı Donald Trump'ın NATO'dan çıkma gibi tehditlerle diğer liderleri savunma harcamalarını hemen şimdi artırmaya ikna ettiği açıklamasına Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan yalanlama geldi: GSYİH'nin yüzde 2'sini savunmaya harcamayı 2024'te gerçekleştireceğiz.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2018 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2018 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Macron'dan Trump'a yalanlama

ABD Başkanı'nın ardından basın toplantısı düzenleyen Macron, ''Trump asla NATO'dan çıkmakla tehdit etmedi, ne özel görüşmelerde ne herkese açık görüşmelerde bir an bile böyle bir tehditte bulundu'' dedi.

'ZİRVE SONUÇ BİLDİRİSİNDE NE YAZIYORSA, O'

Trump'ın diğer liderlere GSYİH'nin yüzde 2'sini savunma harcamalarına ayırma hedefini 2024'te değil de hemen gerçekleştirme talebini kabul ettirdiği açıklamasını yalanlayan Fransa Cumhurbaşkanı ''Dün çok ayrıntılı bir zirve sonuç bildirisi yayımladık. 2024'te yüzde 2 hedefini teyit ediyor. Hepsi bu'' diye konuştu.

'İYİ FİKİR DEĞİL'

Macron, Trump'ın talep ettiği gibi NATO üyelerinin savunma harcamalarını GSYİH'nin yüzde 2'sinden 4'üne çıkarması hedefinin konulmasının 'iyi bir fikir olduğuna inanmadığını' da dile getirdi.

'SAYGILI' ATIŞMA

Trump'ın zirve öncesinde ve sırasında başta Almanya olmak üzere NATO müttefiklerini eleştiren tweetleri ve açıklamaları hatırlatıldığında, Macron, zirvede görüşmelerin ölçülü ve saygılı ortamda gerçekleştiğini söyledi. ''Tartışmalar farklı bir tonda geçti, saygılıydı'' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.