Hava Durumu

Macron'un tartışmalara yol açan koruması kovuldu!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ofisinden yapılan açıklamada, polis kaskı takarak bir göstericiyi döverken çekilen görüntüleri ortaya çıkan korumasını kovduğu duyuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2018 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2018 12:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Macron'un tartışmalara yol açan koruması kovuldu!

Cumhurbaşkanlığı'nda çalışan güvenlik dananışmanı Alexnadre Benalla'nın, 1 Mayıs eylemleri sırasında göstericilere başındaki polis kaskıyla saldırırken görüldüğü bir video kaydı ortaya çıkmıştı.

Video kaydındaki kişinin Benalla olduğunu Le Monde gazetesi ortaya çıkartmıştı.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, olayla ilgili "yeni gerçeklerin" ortaya çıkmasının ardından Macron'nun Benalla'yı kovmaya karar verdiği belirtildi.
Reuters Haber Ajansı'na konuşan bir Cumhurbaşkanlığı yetkilisi "Alexandre Benalla'nın kabahatli haraketi konusunda yeni gerçekler cumhurbaşkanının dikkatine sunuldu. Sonuç olarak da cumhurbaşkanlığı Benalla'nın görevden alınması sürecini başlattı" dedi.

Söz konusu videoda yakasında bir isimlik olan Benalla polislerin arasındaki bir göstericiyi dövüyor.

Bu kişinin Benalla olduğunun tespit edilmesinden sonra, muhalif liderler Macron'u güvenlik görevlisin hemen kovamamakla ve sessiz kalmakla eleştirmişti.
Macron, dün ülkenin güneyine yaptığı bir seyahatte gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlamayı reddetmiş ve "Buraya sizi görmeye gelmedim, belediye başkanını görmeye geldim demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.