Hava Durumu

Maden faciasında 6. gün... İşte son durum

Ermenek'te 18 madenciyi kurtarma çalışmaları devam ederken sabah saatlerinde bölgede hareketlilik gözlendi. Madene 50 metre yaklaşmalarına izin verilen gazeteciler 300 metre uzağa gönderildi. Jandarma ve çevik kuvvetin de güvenlik önlemlerini artırdığı görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2014 10:28
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2014 10:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Maden faciasında 6. gün... İşte son durum
Karaman’ın Ermenek İlçesi’ne bağlı Pamuklu Köyü yakınlarındaki Has Şekerler Madencilik Limited Şirketi’ne ait kömür ocağında salı günü meydana gelen su baskınıyla yerin 350 metre altında mahsur kalan 18 işçiyi kurtarma çalışmalarının 6’ncı gününde, işçilere ulaşmak için umut ışığı doğdu.

Kurtarma çalışmalarını günlerden bu yana izleyen basın mensupları ocağın girişine 50 metre uzaklıktan görüntü aldıkları yerden 300 metrelik uzaklıktaki alana gönderildi. Mahsur kalan işçilerin bulunduğu alanda da çevik kuvvet ekipleri önlemleri artırılırken jandarma maden ocağını etrafını çember şekilde sararak geniş önlem aldı. Bu gelişmelere işçilerin cenazelerine ulaşılıp her an çıkarılabileceği şeklinde yorumlandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan Emenek'teki maden kazasıyla ilgili son gelişmelere ilişkin basın mensuplarına açıklama yaptı.

Gazetecilerin sorularına da cevap veren Taner Yıldız şunları söyledi:

Madendeki suyun dörtte üçü alındı. 300 metrelik çalışma alanı var.

Şu saat itibarıyla herhangi bir işçi kardeşimize ulaşılamadı.

SORU&CEVAP

İŞÇİLERE BUGÜN ULAŞILABİLİR Mİ?

Bununla alakalı bir süre taahhüdümüz yok şu anda.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİN ARTIRILMASI

Bu konuda talep bizzat işçi kardeşlerimizin aileleri ve yakınlarından geldi. Biz de bu talebi çok doğru ve yerinde gördük.

BÖLGEYE GETİRİLEN TABUTLAR

Biz her türlü ihtimali göz önünde bulundurmamız lazım. Hepsiyle alakalı ihtimalleri göz önünde bulundurmamız lazım. Böyle bir güçlü, ihtimal var. Ben tabut fotoğraflarının yayınlanması açısından doğru bulmadığımı söylemek isterim.
Üç metrelik bir damar çıktı yer tabakasında. 7 saate aşamadık orayı. Bundan sonra benzer bir durum olup olmayacağını bilmiyoruz. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.