Hava Durumu

Maden ocağında heyelan! Acı haberler geliyor

Şirvan'a bağlı maden köyünde bulunan bakır madeni sahasında dün akşam meydana gelen maden faciasından sabah saatlerinde bir acı haber daha geldi. Bir işçinin daha cansız bedeninin göçük altından çıkarılmasıyla hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükseldi. 11 işçi ise halen kayıp. 11 işçiye ulaşmak için iş makineleriyle kapanan yollar açılarak arama tarama faaliyetleri devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2016 22:09
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2016 22:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Maden ocağında heyelan! Acı haberler geliyor
Şirvan ilçesine bağlı Maden köyünde bulunan ve özel bir firma tarafından işletilen bakır madeni sahasında bugün saat 20.30 sıralarında heyelan meydana geldi. 3 vardiya halinde 15'er kişilik ekipler halinde çalışmaların sürdürüldüğü ocakta yamaçtan kopan binlerce ton toprak ve kaya parçası maden sahasına aktı. Olay sırasında 8 kamyon ve 3 iş makinesiyle çok sayıda işçi göçük altında kaldı. 

\"\"

Göçük haberinin yetkililere bildirilmesi üzerine Siirt merkez ve Şirvan ilçesinden çok sayıda ambulans ve arama kurtarma ekipi bölgeye gönderildi. Siirt Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, kısa sürede olay yerine gelerek kurtarma çalışmalarını yönlendirdi. Bölgeden gelen ilk bilgilere göre kurtarma çalışmaları sırasında 4 işçinin cesedine ulaşıldı.11 işçi ise halen kayıp. 11 işçiye ulaşmak için iş makineleriyle kapanan yollar açılarak arama tarama faaliyetleri devam ediyor.

\"\"

DİYARBAKIR'DAN KURTARMAK EKİPLERİ SEVK EDİLDİ

Siirt'in Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'nde yağmur nedeniyle meydana gelen heyelanda göçük altında kalan işçileri arama çalışmaları oluşturulan kriz masası tarafından yönlendirilmeye başlandı. Bu amaçla bölgeye Diyarbakır'dan da arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Ekiplerin çalışmalarını kolaylaştırmak amacıyla bölgeye aydınlatma sistemi kurulduğu, yeni heyelanların meydana gelmemesi için önlemlerin de alındığı belirtildi. 

\"\"

BAŞBAKAN, BAKANLARDAN BİLGİ ALDI

Başbakan Binali Yıldırım, Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Maden köyünde heyelan sonrası meydana gelen göçükle ilgili bakanları arayarak bilgi aldı.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Siirt Valiliği'nden yapılan açıklamada, Şirvan ilçesi Maden köyünde bulunan bakır madeninde heyelan sonucu göçük meydana geldiği kaydedildi.

Valilik bünyesine kriz masası oluşturulduğu bildirilen açıklamada, "Devam eden arama kurtarma çalışmalarında göçük altından 3 işçinin cenazesine ulaşılmış olup, bölge illerden takviye arama kurtarma ekipleri talep edilmiştir. Bölgede arama kurtarma çalışmaları, AFAD, jandarma ve arama kurtarma ekiplerimizin desteğiyle aralıksız devam etmektedir." ifadelerine yer verildi.

DAHA ÖNCE DE HEYELAN MEYDANA GELMİŞTİ

Bu arada, aynı bölgede, geçen 25 Temmuz tarihinde de heyelan meydana gelmiş ve can kaybının yaşanmadığı bu heyelanda 6 kamyon ile 2 iş makinesi göçük altında kalmıştı.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.