Hava Durumu

Madende çektirdiği fotoğrafları ortaya çıktı

Zongudak'taki maden kazasında yaşamını yitiren 46 yaşındaki Mustafa Turan'ın aynı ocakta çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2014 13:41
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2014 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Madende çektirdiği fotoğrafları ortaya çıktı
Zongudak'ın Kilimli İlçesi'ne bağlı Gelik Beldesi'nde maden ocağında iki vagon arasında sıkışarak ölen maden işçisi 46 yaşındaki Mustafa Turan'ın, aynı ocakta çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı. Fotoğrafçı Hasan Koca'nın objektifine, gözlerinde ve omuzlarında yıllardır yaptığı işin ağır yüküyle yansıyan Mustafa Turan'ın emekliliğine 1 yıl kaldığı öğrenildi.

VAGON ARASINDA SIKIŞARAK CAN VERDİ

Dün, özel maden ocağında meydana gelen iş kazasında, desandereden (kömür nakli yapmak için aşağıya doğru meyilli açılan galeri) aşağıya gönderilen boş kömür vagonunun halatı koptu. Ray üzerinde hızla ilerleyen vagon, ocak girişinden 225 metre ileride ray üzerinde bulunan Mustafa Turan'a çarptı. Turan, boş vagon ile aşağıda ray üzerinde bulunan kömür yüklü vagon arasında sıkışarak yaşamını yitirdi.



OCAKTA ÇEKİLMİŞ FOTOĞRAFLARI ORTAYA ÇIKTI

Maden işçisi babası ve annesi bir süre önce ölen, ablası ve eniştesi ile oturan Mustafa Turan'ın, uzun yıllar kaçak kömür ocaklarında çalıştıktan sonra 2006'dan itibaren özel kömür ocağında kömür kazdığı belirtildi. Madenciye en az iki asgari ücret getiren son Torba Kanun ile ücreti 1300 liradan 1900 liraya yükselen Mustafa Turan'ın, yaşamını yitirdiği maden ocağında 21 ay önce çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı.

Fotoğrafçı Hasan Koca, geçen yıl 31 Ocak'ta maden ocağına giderek Mustafa Turan'ı, mesai arkadaşlarıyla ocakta ve ocak sahasında fotoğraflamış. Mustafa Turan'ı, iki vagon arasında kalarak öldüğü desandereden rayların üzerinde yukarıya yürürken çeken Koca, halatın kopmasıyla madencinin ölümüne neden olan vagonun da fotoğrafını çekmiş. Koca'nın çektiği fotoğraflarda maden ocağının girişinde yer alan iş güvenliğine ilişkin tabelalar ile 'Her an tehlikeye karşı temkinli ol, canını yakma' maddesi de bulunan 12 maddelik işçi talimatnamesi de dikkat çekti.

KOLU KIRILMASINA RAĞMEN PES ETMEDİ

Koca'nın objektifine, gözlerinde ve omuzlarında yılardır yaptığı madenciliğin ağır yüküyle yansıyan Mustafa Turan'ın cenazesi, sabah Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgundan yakınları tarafından alındı. 2 yıl önce aynı ocakta geçirdiği iş kazasında kolu kırılan, buna rağmen çalışmaya devam eden ve emekliliğine 1 yıl kalan Turan'ın cenazesi, ikindi vakti kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verilecek.

Öte yandan iş kazasıyla ilgili soruşturma da sürdürülüyor
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.