Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Maduro'dan ABD'ye 'suikast' suçlaması

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, kendisine yönelik düzenlenen suikast girişimine ABD'nin öncülük ettiğini ileri sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2018 00:18
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2018 00:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Maduro'dan ABD'ye 'suikast' suçlaması

Maduro, devlet televizyonunda yaptığı konuşmada, ABD'nin Venezuela'da darbe girişiminde bulunmasının çok yakın olduğunu iddia etti.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın kendisinin yerine bir diktatör getirilmesi için hazırlanan suikast planını yönettiğini, Kolombiyave ABD'de askeri üslerde paralı askerlerin eğitimini koordine ettiğini savundu.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro'ya, geçen ağustosta başkent Caracas'ta bir törende konuşma yaptığı sırada patlayıcı yüklü dronelarla saldırı düzenlenmişti. Maduro'nun yara almadan kurtulduğu saldırıda 7 asker yaralanmıştı.

Nicolas Maduro, olaydan sonra yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, "Bu, beni öldürme girişimiydi. Bugün bana bir suikast girişimi düzenlediler." ifadesini kullanmış, saldırganların ABD'de yaşayan Venezuelalı muhalifler ve Kolombiya ile bağlantılı olduklarını söylemişti.

Kendilerine "Tişört Giyen Askerler" adını veren bir grup, Twitter'da yaptıkları paylaşımda saldırının sorumluluğunu üstlenmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.