Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mahkeme başkanı sözde il imamını fırçaladı

Aydın'da görülen FETÖ/PDY silahlı terör örgütü çatı davası kapsamında, Yunanistan'a kaçmaya çalışırken yakalanan sözde FETÖ il imamı Abdülbekir Kalkan ilk kez hakim karşısına çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2018 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2018 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mahkeme başkanı sözde il imamını fırçaladı

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Aydın 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 29'u tutuklu 68 sanıklı, FETÖ/PDY'nin Aydın'daki çatı yapılanması davasının dördüncü duruşmasında sanık savunmalarına devam edilirken, tanıklar dinlendi.

Yunanistan'a kaçmaya çalışırken Marmaris'te yakalanan FETÖ/PDY Aydın il sorumlusu Abdülbekir Kalkan mahkemede savunmasını yaptı. Kalkan, savunmasında hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu ileri sürdü. 2013 yılında 'Aydın İl İmamı' olarak bazı ulusal gazetelerde haberinin çıkması ile Aydın'da mahkemeye başvurarak bu haberler hakkında yayın durdurma kararı alındığını iddia eden Kalkan, "Aydın İl İmamı olduğum iddiaları uydurmadır, asılsızdır. Saçma sapan sözlerdir. Biz başımızı öne eğecek hiçbir şey yapmadık. 15 Temmuz gecesi bir grup çapulcunun yaptığı girişim bahane edilerek KHK'larla kurumlarımız kapatıldı, mal varlıklarımıza el konuldu" dedi.

Mahkeme Başkanı Mustafa Ümit'in Bylock isimli programı kullanıp kullanmadığı sorusu üzerine tutuklu sanık Abdülbekir Kalkan, yeğeni Yavuz Y. üzerine kayıtlı bir telefonu üç beş ay kullandığını ama numarasını hatırlayamadığını belirtti. Mahkeme Başkanı Mustafa Ümit'in, "Matematik öğretmenisin ama telefon numaralarını ezberleyemiyorsun" sorusu üzerine Kalkan "Telefon numarası ezberlemek zararlı, zihni çok yoruyor. Size de tavsiye ederim ezberlemeyin" diye yanıt verdi.

Tutuklu sanık Abdülbekir Kalkan, hakkındaki iddialara karşı yaptığı savunmayı uzatınca, Mahkeme Başkanı Mustafa Ümit, Kalkan'ı uyararak "Burada savunma yapıyorsun, konferans yapmıyorsun, şov yapma" diyerek uyardı.
Duruşmada tanık olarak dinlenen Zakir Aksu ise, tutuklu sanıklardan Şenol Tayfun'un kendisini 15 Temmuz hain darbe girişiminden 4-5 ay önce cep telefonuyla aradığını, yaklaşık 12 dakika konuştuklarını iddia etti. Aksu, "Şenol Tayfun görüşmemizde 'AK Parti bize eksisi gibi kadro vermiyor' dedi ve Cumhurbaşkanını kötüleyen sözler sarf etti. Cumhurbaşkanımızın yaptığı çağrı üzerine, ben de örgüt üyesi olduğunu bildiğim bazı kişilerden şikayetçi oldum" dedi.

Duruşmaya sözde il imamı ve diğer sanıkların savunmalarının dinlenmesiyle devam edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.