Hava Durumu

Mahkemeye bu şekilde getirildiler

Sınırı geçen göçmenlerin çocuklarından ayrılması ABD'nin gündeminden düşmüyor. Bu kez de Teksas'ta kaçak göçmenler ayakları zincirli halde mahkemeye çıkarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2018 17:38
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2018 17:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mahkemeye bu şekilde getirildiler

ABD'yi sarsan göçmen çocukların ailelerinden zorla alındığı uygulamada Trump yönetimi geri adım attı. Başkan Trump önceki gün düzenlemeyi iptal eden imzayı attı, yetkililer 500 çocuğun şimdiden ailelerine teslim edildiğini açıkladı.

Bugün ise uluslararası haber ajansları Reuters ve Associated Press (AP), ayaklarından zincirlenmiş göçmenlerin fotoğraflarını servis etti.

Teksas eyaletine bağlı McAllen kentinde çekilen karelerde, ABD'ye kaçak olarak girmiş göçmenlerin bindirildiği otobüs federal mahkeme önünde duruyor. Ayakları zincirli göçmenler ise otobüsten inerek mahkemeye doğru yürüyor.

ABD'de son bir ayda ailelerinden ayrılan 20 bin çocuk, toplama kamplarına konuldu.

Ülkeyi ayağa kaldıran skandal uygulama beklendiği gibi Demokrat Parti'lilerin büyük tepkisini çekti, birçok kentte protesto gösterileri düzenlendi. Trump'ın partisi Cumhuriyetçiler de 'sınırda sıfır tolerans' adı verilen uygulama yüzünden ikiye bölünde, birçok Cumhuriyetçi politikacı yönetimi topa tuttu.

First Lady Melania Trump çocukların durumundan nefret ettiğini söyledi ve kocasını eleştirdi. Ancak Meksika sınırındaki çocukları ziyarete giderken giydiği montla gündeme bomba gibi düştü. Montun arkasında "Gerçekten umrumda değil, senin?" yazıyordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.