Hava Durumu

Makinistlerin ilk ifadesi ortaya çıktı

Tekindağ'daki tren faciasının ardından gözaltına alınan 2 makinistin ilk ifadeleri ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2018 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2018 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Makinistlerin ilk ifadesi ortaya çıktı

Tekirdağ'da 24 kişinin yaşamını yitirdiği tren kazasıyla ilgili makinistler Halil Altınkaya ile Suat Şahin ifadeleri alınmak üzere savcılığa çağrıldı. Makinistler ve tren şefi, kaza sonrasında Ankara'daki yetkililere de o anları anlattı.

Edirne'den İstanbul'a giden tren, Balabanlı-Çorlu arası 162. kilometrede saatte 100-110 kilometre hızla seyrediyordu. Makinistler, saat 17.00 sularında kazanın meydana geldiği menfeze yaklaştı. Makinistler Altınkaya ve Şahin, raylarda ve traverslerde olağanüstü bir durum görmedi. Yalnızca, kazaya neden olan bölgede rayların bir miktar suyla kaplı olduğunu belirttiler.

2 makinist ve bir şef jandarma ekiplerince ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Sefer kontrollerinden sorumlu 3 kişinin de ifadelerine başvuruluyor.
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi Sarılar Mahallesi yakınlarında meydana gelen tren faciasıyla ilgili 2 makinist ve bir şef jandarma ekiplerince ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Çerkezköy'de sefer kontrollerinden sorumlu 3 kişinin de ifadelerine başvuruluyor. Tren faciasıyla ilgili bilirkişilerle yapılacak toplantıdan sonra 3 kişinin durumları hakkında karar verileceği öğrenildi.

Habertürk

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.