Hava Durumu

Maliki'den tepki çeken Türkiye açıklamasI

Irak Cumhurbaşkan Yardımcısı Maliki Türkiye hakkında tepki çeken açıklamalarda bulundu. Maliki, "Türkler, Musul'u Türk (kenti) yapmaya çalışıyor. Bu hayaller, Türkiye'nin bu hırsları..." ifadelerini kullandı. Kürdistan'ın Irak'tan ayrılması tartışması ile ilgili de konuşan Maliki, "Kürdistan hukuki ve anayasal anlamda bağımsız bir devlet olamaz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2017 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2017 12:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Maliki'den tepki çeken Türkiye açıklamasI

Rus haber sitesi Sputnik'e konuşan Irak eski Başbakanı ve Cumhurbaşkan Yardımcısı Nuri el Maliki, "Türkler, Musul'u Türk (kenti) yapmaya çalışıyor. Bu hayaller, Türkiye'nin bu hırsları... Musul dediklerinde aynı zamanda Erbil, Kerkük ve Süleymaniye de diyorlar. Bu hayalleri gerçekleştirmek için çok güçsüzler" dedi.

Maliki "Kürdistan hukuki anlamda da anayasal anlamda da bağımsız bir devlet olamaz. Kürtler, anayasa referandumunda verdikleri oylarla kendi kaderini belirlediler de Irak'ın federal bir devlet olduğuna karar verdiler. Kendi kaderlerini belirlemek için her gün hakları yok. Belki referandum gerçekleştirilebilir, ancak Kürdistan ayrılamaz" ifadelerini kullandı.

Özerk statüdeki IKBY, Irak'tan ayrılmak için 25 Eylül'de referandum düzenlemeyi planlıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.