Hava Durumu

Maraton koşmak benim hayatım

Bursa'nın gurur duyduğu sporcuların başında gelen Nihat Demir, önceki gün AS TV'de yayınlanan "Sorun Cevaplayalım" programına katıldı...

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2018 08:38
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2018 08:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Maraton koşmak benim hayatım

Özellikle 2000'li yıllarda elde ettiği başarılarla adından söz ettiren milli sporcu Demir, "Benim için spor hayatımda çok önemli bir yer tutuyor. Hayatımı 180 derece değiştirdi. Bütün hayatımı onun üzerine kurdum" dedi.

İki yaşında geçirdiği çocuk felcinden sonra ayaklarını kullanamaz hale gelen ve hayata tekerlekli sandalye ile tutunan 41 yaşındaki Bursalı milli atlet Nihat Demir, AS TV'de yayınlanan "Sorun Cevaplayalım" programına katıldı. AS TV'nin haber müdürü Canan Deniz'in hazırlayıp sunduğu programda konuşan engelli sporcu Demir, "Bursalı, uluslararası özel bir tekerlekli sandalye ile yarışlara katılan bir sporcuyum. Özellikle 2000 yılında çok fazla başarı kazandım. Ardından bir kategori değişikliği yaptım. Yurt dışından özel bir aparat getirdik ve daha çok Uluslararası yarışmalara katıldım. Ülkemi çok güzel temsil edip güzel başarılara imza attım. Çok gururluyum" şeklinde kendini tanıttı.

GENÇLERE TAVSİYE VERDİ

Sporun hayatındaki yerinden de bahseden Nihat Demir, "Benim için spor hayatımda çok önemli bir yer tutuyor. Hayatımı 180 derece değiştirdi. Bütün hayatımı onun üzerine kurdum. Şu anda engelliler için spor yapmak daha kolay ama benim başladığım zamanlar çok daha zordu. Düşünün ki koltuk değnekleri ile zor yürüyorsunuz ama 42 kilometrelik bir maraton koşuyorsunuz. Önce ülkemizde bunu yaygınlaştırmaya çalıştık. Ardından dünyadaki örneklerini araştırdık. Yine Bursa'dan bir firma sağolsun bana sponsor oldu. Ve gerçek olarak engelli spor için yapılan uluslararası yarışlara katıldım. Engelli gençlere tavsiyem; Engel bedende değil düşüncelerdedir. Bir insan engelli olsa da yapabileceği çok şey vardır. Yeter ki siz yapmak için uğraşın" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.