Hava Durumu

Market soyguncusunun gerçek mesleğini duyanlar inanamadı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, geçen ay bir zincir market şubesinden 25 bin TL çalınmasıyla ilgili şüpheli yakalandı. Market çalışanının sesin gündüz gelen bir müşterinin sesiyle aynı olduğunu söylemesi üzerine güvenlik kameralarından teşhis edilen 43 yaşındaki T.B.'nin okulunu ikincilikle bitiren çevre mühendisi olduğu ve uzun süredir işsiz olduğu ve borçlarını ödeyemediğini söylediği öğrenildi

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2017 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2017 15:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Market soyguncusunun gerçek mesleğini duyanlar inanamadı

Manavgat'ın Sarılar Mahallesi'ndeki incir market şubesi, 5 Ekim 2011 tarihinde 21.15 sıralarında motosikletle gelen ve başında bere olduğu bildirilen silahlı soyguncu tarafından soyuldu. Kasiyerin başına silah dayayan ve kasada bulunan 25 bin lirayı alan soyguncu yine motosikletine binerek izini kaybettirdi.

Olayın ardından soyguncuyu yakalamak için Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından oluşturulan özel ekip, soygunun meydana geldiği mağazanın yanısıra çevrede bulunan işyerlerinin güvenlik kameralarını inceledi. Ekip, güvenlik kamerasının yanısıra mağaza çalışanlarının ayrıntılı olarak ifadelerine başvurdu. Çalışanlardan bir tanesinin soyguncunun sesini gündüz gelen bir müşterinin sesine benzettiğini söylemesi üzerine mağazanın güvenlik kamerası kayıtları sabahtan olay saatine kadar titizlikle incelendi. Güvenlik kamerasında soyguncunun gündüz yüzü açık şekilde geldiği görüntüsü ile soygun anındaki görüntüsünü eşleştiren ekipler, T.B olduğunu belirlediği şüphelinin adresini tespit etti. Cumhuriyet Savcılığından alınan arama kararının ardından T.B'nin evinde arama yapan Jandarma, olayda kullandığı tahmin edilen kurusıkı tabanca, çeşitli makyaj malzemeleri ve mağazadan alındığı belirlenen 2 bin 400 TL'yi ele geçirdi.

Evinde gözaltına alınan T.B'nin sorgusunda uzun süredir işsiz olduğunu, yaşlı annesine baktığını ve bankalara yüklü miktarda borcundan dolayı haciz geldiğini, ekonomik ve psikolojik sorunlar yaşadığı, bundan dolayı soygunu gerçekleştirdiğini söylediği bildirildi. T.B ayrıca soygun esnasında tanınmamak için saçını ve sakalını farklı renklere boyadığını, soygunda kendisine kimsenin yardımcı olmadığını söylediği öğnrenildi
Jandarmadaki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen T.B tutuklanarak Alanya Cezaevine teslim edildi.
Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü'nden mezun olduğu ve bir süre önce Manavgat'a yerleştiği belirlenen B.T'nin babasından ayrı yaşayan annesi ile birlikte yaşadığı, 2 yıldır işsiz olduğu bildirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.