Hava Durumu

Marmara'nın "acil sağlığı" Bursa'da ele alındı

Bursa Şehir Hastanesi, Marmara Bölgesi illerinin acil sağlık hizmetleri sorunlarının ele alındığı Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) Bölge Toplantısı'na ev sahipliği yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2019 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2019 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Marmara'nın "acil sağlığı" Bursa'da ele alındı

Güney Marmara illerinin acil sağlık hizmetleri sorunlarının ele aldığı Bölgesel Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) toplantısı, bu yıl ilk defa İstanbul, Kocaeli, Edirne, Tekirdağ ve Eskişehir'den sağlık yöneticilerinin de katılımı ile 'Marmara Bölgesi ASKOM' formatında düzenlendi. Bölgede yer alan illerin acil sağlık hizmetlerinin değerlendirilmesi, işleyişte yaşanan aksaklıkların tespiti ve çözümlenmesi amacıyla Bursa İl Sağlık Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya bölgenin İl Sağlık Müdürleri, sağlık yöneticileri ve bölgedeki üniversitelerin tıp fakültelerinden öğretim üyeleri katıldı.

TÜRKİYE'NİN EN KRİTİK BÖLGELERİNDEN BİRİ

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, toplantıdaki konuşmasında, "Bölgemiz stratejik açıdan Türkiye'nin en kritik bölgelerinden birisidir. Konum itibariyle her türlü ulaşım imkanlarına açık olması, başta otomotiv ve tekstil olmak üzere gelişmiş sanayi bölgesi olması, yaşlı ve emekli nüfus tarafından bölgenin talep görmesi ve diğer taraftan bazı kritik yatırımların burada bulunması sonucunda önümüzdeki 10 yıla baktığımızda nüfus artışı kaçınılmazdır. Bu sebeple geleceğe dair planlama yapılırken bütün bu parametreleri dikkate almalıyız" dedi.

Toplantıda ilk defa İstanbul, Kocaeli, Edirne, Tekirdağ ve Eskişehir illerini de kapsayan bölgesel nitelikte ASKOM gerçekleştirdiklerine işaret eden Dr. Akan, acil sağlık hizmetlerinin aksamadan koordineli bir şekilde verilebilmesi için bu tarz genişletilmiş bölgesel toplantıların önemine dikkat çekti. Toplantı Güney Marmara İllerinin İl Sağlık Müdürleri ve bölgedeki hastaneler ile üniversitelerin tıp fakültesi başhekimlerinin konuşmalarıyla devam etti. Güney Marmara Bölgesi'nin acil sağlık hizmetlerinin durumu, acil yardım ambulansları, sağlık tesisleri ve iller arası vaka sevkleri ile koordinasyonun ele alındığı toplantıda bölgenin nitelikli sağlık hizmetleri sunumu ayrıntılı şekilde ele alınarak katılımcılar arasında tartışıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.