Hava Durumu

Marmarabirlik'te bir ilk daha

65 Yıllık geçmişi 8 kooperatifi ve 32 bin ortağı ile dünyanın en büyük sofralık zeytin üreticisi Marmarabirlik global marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Marmarabirlik, Ticaret Bakanlığının yurtdışında verdiği Marka Destek Programına dahil edilen Türkiye'de ilk kooperatif oldu.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2019 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2019 15:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Marmarabirlik'te bir ilk daha

2010 Yılından bu yana ilkleri yaşayan zeytin ve zeytinyağı ihracatında ilk defa birincilik ödülü alan, kurulduğu günden bugüne kendi öz kaynaklarıyla ilk defa 2017 yılında kar payı dağıtan, 51,500 ton ürün alarak tarihinde en yüksek alım miktarını gerçekleştiren, Dünyada ilk defa zeytin üzerine lisanslı depoculuk kuran, ilk defa ilk 500 sanayi kuruşu içinde 347'de yer alan Marmarabirlik, Türkiye'de bir kooperatif olarak ilk defa Marka Destek programına dahil edildi.

Dünya'nın devlet destekli ilk ve tek marka destek programına kooperatif ve birliklerin de dahil edilmesi için yoğun bir çaba sarf eden Marmarabirlik'e müjdeli haberi Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay verdi. Turagay, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa ile yaptığı görüşmede Marmarabirlik'in Marka Destek programına alındığının müjdesini verirken, bundan sonra da Marmarabirlik'e her zaman destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

2017 yılında yapılan tebliğ değişikliği ile Kooperatif ve Birliklerin Marka destek programına müracaat etme imkanının sağlanmasıyla birlikte, 4 Ekim 2018 tarihinde resmi başvuru yapılmıştı. Marmarabirlik, kurumsal yönetim, marka, pazarlama ve tedarik zinciri performansı ile bilgi teknolojileri gibi gerekli bütün kriterleri incelenmesi ve uygun bulunması sonucunda Marka destek kapsamına dahil edildi.

Marka destek programı; yurtdışında Marmarabirlik'in marka gücünü artırmak üzere yapılacak olan tanıtım, reklam ve pazarlama giderleri, Yurtdışı ofis, depo ve mağaza kiraları, dekorasyonu, Yurtdışı reyon kira ve Yurtdışı showroom kira ve dekorasyonu çalışmalarına destek olacaktır.

Marmarabirlik, Marka destek programı kapsamında hedef bölge olarak bugüne kadar satışların az olduğu Orta Doğu'yu belirlerken, bu doğrultuda özellikle Irak'ta kapsamlı çalışmalar yapılacağı belirtildi.

Ticaret Bakanlığı'nın ihracat yapan firmalara sunduğu Marka Destek Programına kabul edilmeleri hakkında açıklama yapan Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa," Kooperatif ve birliklerin marka destek programına alınması için büyük çaba sarf ettik. Bu doğrultuda yaptığımız girişimler neticesinde, uluslararası pazarda küresel bir oyuncu olma adına çok önemli bir gelişme olduğunu düşünüyoruz. Dünya genelinde bilinen bir marka olma yolunda çok önemli bir adım daha attık. Marmarabirlik, Marka Destek programı ile çok daha büyüyecek ve üreticinin gücüne güç katacaktır. Hedefimiz, 2023 yılına kadar ihracatımızı katlayarak artırmaktır. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere 54 ülkeye doğrudan ihracat gerçekleştiren ve Dünya standartlarında üretim yapan Birliğimiz, Ar-Ge faaliyetleri, inovatif çalışmalarla her geçen gün marka değerini artırmaktadır" ifadelerini kullandı.

"32 Bin ortağımız her şeyin en güzelini hak ediyor, bu başarı hepimizin" diyen Başkan Asa,"Türkiye'de ilk defa bir kooperatif marka destek programına dahil edildi. Mevcudu muhafaza etmek kolaydır. İlkleri başarmak zordur. Biz ilkleri başarmayı kendimize ilke edindik. Çünkü zeytin üreticisi her şeyin en güzelini hak ediyor. 2010 Yılında göreve geldiğimizde hedefimiz Marmarabirlik'i zirveye taşımaktı. Sizlerle birlikte başardık. Şimdi ise hedefimiz zirvede kalıcı olmaktır. Tüketicilerimiz, bundan sonrada Marmarabirlik reklamlarını bir Alman, bir Amerikan bir Rus kanalında görebilecektir. Büyümemize büyük katkı sağlayacak olan Marka Destek programına kabul edilmemizle ilgili desteklerini esirgemeyen Ticaret Bakanlığımız, Maliye Bakanlığımız, ilgili diğer Bakanlıklarımıza ve her konuda zeytin üreticisinin kuruluşu Marmarabirlik'in yanında olan AK Parti Hükümetimize şükranlarımızı sunuyoruz. '' diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.