Hava Durumu

Marmarabirlik'ten dostluk köprüsü

Marmarabirlik’in Nevruz ve Orman Haftası nedeniyle hayata geçirdiği “Zeytin Dalından Dostluk Köprüsüne” adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Bursa’daki minik öğrenciler, Van’daki arkadaşları adına zeytin fidanı dikti.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2015 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2015 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Marmarabirlik'ten dostluk köprüsü
Dünyanın en büyük zeytin üreticisi Marmarabirlik, gelecek nesillere birlik beraberlik duygusu ve doğa sevgisi aşılamak hedefiyle “Zeytin Dalından Dostluk Köprüsüne” adlı sosyal sorumluluk projesini hayata geçiriyor. Proje kapsamında, Bursa’da bulunan Hüseyin Karabacak İlkokulu öğrencileri, Van’ın Edremit ilçesindeki Şehit Nurettin Türkmen İlkokulu öğrencileri adına 300 adet zeytin fidanı dikti. Fidan dikimi, Marmarabirlik Genel Müdürü İbrahim Minareci, Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Tarım İl Müdürü Ömer Çelik, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Arzu Ayyıldız ve Osmangazi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Baltacı’nın katılımıyla eski adı olan Tarım Meslek Lisesi olan Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ait ekim alanında gerçekleşti.

“BAŞARIMIZIN SIRRI BİRLİK BERABERLİK”

Fidan dikim töreninde konuşan Marmarabirlik Genel Müdürü Minareci, Marmarabirlik’in 32 bin ortağıyla “birlikten kuvvet doğar” sözünün yaşayan en canlı örneklerinden biri olduğunu belirterek, “Birliğimiz, bir üreticinin tek başına ulaşamayacağı 47 ülkeye uzanan ihracat ağı ve 36 bin tonu aşan satış rakamlarıyla yaklaşık 265 milyon TL’lik ciroları yakalamış ve bugün artık dev bir organizasyon haline gelmiştir. Bu başarının altında birlik, beraberlik ve güven duygusu yatmaktadır. Marmarabirlik olarak ‘ağaç yaşken eğilir’ sözünden hareketle çocuklarımıza da birlik beraberlik duygusunu aşılamayı ve doğa sevgisi kazandırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

HEM DOSTLUK HEM DOĞA SEVGİSİ

Minareci, projenin Bursa ve Van’daki öğrenciler arasında dostluk köprüsü olacağına işaret ederek, şöyle devam etti: “Bugün burada Bursa’daki öğrencilerimiz Van’daki kardeşleri adına 300 adet zeytin fidanı dikecek ve bu kaynaşmanın ilk adımı atılmış olacak. Proje, iki farklı şehirdeki öğrencilerin kaynaşmasına, dostluk bağları kurmasına vesile olacak. Bu etkinlikle aynı zamanda çocuklarımıza doğa sevgisi ve bilinci aşılanacak, doğaya katkı sağlanacak ve bölgeye yeni zeytin ağaçları kazandırılacak. Fidan dikiminin ardından Van’daki çocuklarımız adına hazırlanan sertifikaları ve hediye paketlerini sahiplerine ulaştıracağız. Projenin ikinci aşamasında ise yaz tatilinde Van’daki öğrencilerin Bursa’ya davet edilmesini planlıyoruz.”

“MEMLEKETİMİZE BAHAR GELECEK”

Orman Bölge Müdürü Coşkun da projenin Van ve Bursa’daki çocuklar arasında kardeşlik bağı oluşturacağını belirterek, “Çam, kayın, köknar bir araya gelirse, birçok çeşitten ağaç türü bir arada olursa, bu ormanlar fırtınaya, yağmura, dışarıdan gelecek etkilere karşı çok daha dayanıklı olur. Bu çocuklarımızın ekeceği zeytin fidanları da büyüyecek. Memleketimize bahar gelecek. Millet olarak devlet olarak yeniden kardeşliği birliği beraberliği gençlerle çocuklarla birlikte yakalayacağız” diye konuştu. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Arzu Ayyıldız ise projenin heyecan verici olduğunu vurgulayarak, “Biraz sora dikilecek fidanlarla beraber iki okul arasında kardeşliğin filizleri atılacak. Bu fidanlarla beraber kardeşlik büyüyecek, dostluk büyüyecek. Umuyorum bu proje ile iki okulumuz arasında kardeşlik çalışmaları ile ilelebet devam edecek” dedi.

KonuşmalarıN ardından Van’daki kardeşleri adına zeytin fidanı diken Osmangazi Hüseyin Karabacak İlkokulu’dan 61 öğrenciye sertifikaları ve Pepee temalı hediye paketleri verildi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.