Hava Durumu

Marmarabirlik'ten "Zeytinlik" çağrısı

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, 30 bin ortağın ekmeğini zeytinden çıkardığını belirterek, üreticinin aleyhine olacak bir durumun düşünülemeyeceğini kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2017 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2017 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Marmarabirlik'ten "Zeytinlik" çağrısı

Tasarının zeytinlik alanlara zarar vereceğini ifade eden Asa, "Üretim Reform Paketi Kanun Tasarısı'nda yer alan zeytinliklerle ilgili maddenin Sanayi Komisyonu'na geri çekilmesi, sektörümüz ve üreticilerimiz tarafından sevinçle karşılanmıştır. Bu hafta komisyonda görüşülecek maddenin tasarıdan çıkarılacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

"20 bin zeytin fidanı dağıttık"
Tasarının mevcut haliyle üreticiye zarar verebileceğini vurgulayan Asa, "Marmarabirlik, üreticiye ve zeytine sahip çıkan bir kurumdur. Marmarabirlik olarak geçtiğimiz yıl 20 bin zeytin fidanı dağıttık, önümüzdeki yıllarda da fidan dağıtımına devam edeceğiz" şeklinde konuştu. Başkan Asa, zeytinliklerle ilgili düzenlemenin siyasi malzeme haline getirilmemesi gerektiğine işaret ederek, "Zeytincinin üzerinden siyaset yapılmaması gerekir. İktidarı ve muhalefeti ile tüm siyasi partiler bu konuyu sahiplenmelidir" dedi.

"Konuyu Ankara'da takip ettik"
Marmarabirlik olarak bugüne kadar konuyla ilgili Bakanlıklar nezdinde girişimlerde bulunduklarını kaydeden Asa, şöyle devam etti:
"7 Haziran'da Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanımız Faruk Özlü, Gıda, Tarım Hayvancılık Bakanımız Faruk Çelik ve AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş ve aynı zamanda milletvekillerimizin de katılımlarıyla düzenlenen toplantıda, tasarı hakkındaki görüşlerimizi sunduk. Bu toplantının ardından tasarının komisyona geri çekilmesine karar verilmiştir. Daha önce de konu hakkında ilgili makamlarla temasta bulunmaktaydık. Bu hafta komisyon görüşmelerinde ilgili maddenin tasarıdan çıkarılacağını düşünüyoruz. Önümüzdeki süreçte ise sektörün tüm bileşenleriyle görüşülmesi, özellikle üretici birlikleri ve sivil toplum kuruluşlarının onayı alınarak yasal düzenlemeye gidilmesi ülke menfaatine olacaktır"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.