Hava Durumu

Mars'ta yaşam var mı? Keşfedilen o cisim...

Mars'ta bulunan Silica adlı cisim hakkında yayınlanan bir makale, bunun Antik bir yaşam formu barındırabileceğini ileri sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2016 18:35
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2016 18:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mars'ta yaşam var mı? Keşfedilen o cisim...
Silica adlı bir nesne, Mars'taki yaşamın kaynağı olabilir. Arizona Devlet Üniversitesi'nin duyurduğu keşif, Mars'ta potansiyel "Biyolojik İmza"nın habercisi. Spirit isimli gezgin cihaz, Mars yüzeyinde bu cismi keşfetmiş, çıkarılan rapor "Journal Nature Communications"da yayınlanmıştı.

NEDEN BU KADAR ÖNEMLİ?

Alışılmışın dışındaki bu bulgular Mars ile ilgili bildiğimiz her şeyi yeniden düşünmeye itmişti. Silis olarak adlandırılan bu tortul yapılar, gezegenimizde özellikle kaplıca çevrelerinde olan kayaç yapıların bir benzeri. Keşif, Mars'ın ana düzlüğünde 3-4 milyar yıl önce oluşmuş bir yüzey olan Gusev Krateri bölgesinde yapıldı. Bu keşfe göre Mars, yaşamı destekleyebilecek bir gezegen olabilir. Peki bu bulgu neden önemli? Bu tarz doğa harikaları genelde yaşamın sinyali olabiliyor.



MİKROPLARIN YAŞAYABİLECEĞİ UYGUN ORTAMI YARATIYOR

Yakın zamanda yayınlanan bir bilimsel makalede Arizona Devlet Üniversitesi profesörlerinden Steven W. Ruff ve Jack D. Farmer şöyle diyorlar: "Bu tarz kayaç yapının bir ortamda olması, mikropların yaşayabileceği uygun ortamı yaratmakta. Bu da bize antik yaşamın izlerini verebilir". NASA'nın Spirit adlı gezgin aracı, diğer bir gezgin Opportunity'den birkaç ay sonra 2004 yılında Mars yüzeyine varmıştı. NASA şu anda Kızıl Gezegen'e 2020 yılında yeni bir gezgin araç göndermeyi planlıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.