Hava Durumu

Masaj salonuna fuhuş operasyonu

BAŞBAKANLIK'a, 'bazı masaj salonlarında fuhuş yaptırıldığı ve bulaşıcı hastalıklı kadınların çalıştırıldığı' ihbarının ardından, İzmir'de polisin gerçekleştirdiği operasyonda, 'masaj salonu' adı altında fuhuş yaptıran şebeke çökertildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2013 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2013 14:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Masaj salonuna fuhuş operasyonu

Anne ve kızına senet imzalattıktan sonra zorla fuhuş yaptıran, müşterilerinin cep telefonlarına yeni kadın çalışanlarının geldiğini haber vermek için 'Kampanyalarımız başlamıştır' şifreli mesajlar gönderen, salonlarına gelen kişinin polis olup olmadığını ise telefonla bağlantı kurdukları 'Cinci Hoca' olarak adlandırdıkları kişiden öğrenmeye çalışan 8’i kadın 28 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Yaklaşık 6 ay önc Başbakanlık İletişim Merkezi’ne giden 4 sayfalık mektupta, kentte, masaj salonlarında sigortasız ve bulaşıcı hastalık taşıyan kadınlara fuhuş yaptırıldığı ihbarı yapıldı. Bu mektupların İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne ulaşmasının ardından Ahlak Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Mektuptaki bilgiler ışığında yapılan araştırmalar sonrasında, fuhuş şebekesinin elebaşı ile elamanlarının kimlikleri tek tek tespit edildi.

'MUTLU SON' OPERASYONU

Şebekeye yönelik araştırmalarını tamamlayan polis, 'mutlu son' adını verdiği operasyonda, 6 masaj salonuna eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Masaj salonu işletmecileri B.S., N.G., R.E., N.S.Ş. ve A.G.’nin de bulunduğu 8’i kadın 28 kişi gözatına alındı. Şüphelilerle birlikte, para karşılığında fuhuş yapan 65 kadın ile bunlarla birlikte olan 200 erkeğin de ifadelerine başvuruldu.

'KAMPANYAMIZ BAŞLAMIŞTIR' MESAJI

Polisin teknik takibi ve şüphelilerin verdiği bilgiler sonrasında, fuhuş şebekesinin kullandığı yöntemler de ortaya çıktı. Masaj salonu adı altında yerler açan şüphelilerin, buralarda denetimden uzak, çeşitli hastalıkları taşıyan kadınlara fuhuş yaptırdıkları öne sürüldü. Ayrıca bu kadınların, masaj salonlarının haricinde müşterilerin istedikleri yerlere de giderek fuhuş yaptıkları saptandı. Şebeke elemanlarının, polisin teknik takibinden kurtulmak için, erkek müşterilerinin telefonlarına, aralarına yeni kadınların katılarak çalışmaya başladığını bildirmek için 'Kampanyalarımız başlamıştır' şifreli mesajları gönderdikleri tespit edildi.

ANNE VE KIZINA SENETLİ FUHUŞ TUZAĞI

Masaj salonlarına giden bazı erkek müşterilerin tavırlarından şüphelenen kadın  işletmeci B.S.’nin, 'Cinci hoca' olarak adlandırdıkları kişiyi telefonla aradığı, ondan, gelen kişinin polis olup olmadığını cinlerine sorarak öğrenmesini istediği, bunun karşılığında da para verdiği kaydedildi. Şebeke elemanlarının elinden kurtarılan bir anne ile kızının acı yaşamı da ortaya çıktı. Maddi durumları iyi olmayan anne ve kızını tuzağa düşüren şebekenin, bunlara senet imzalattıktan sonra fuhuş yapmaya zorladıkları belirlendi. İstememelerine rağmen fuhuş yapmak zorunda kalan anne ve kızının, polis tarafından kurtarılmalarının ardından şikayetci oldukları bildirildi. Gözaltındaki 28 şüpheli, işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.