Hava Durumu

Matlı doludan zarar gören köyleri gezdi

Bursa AK Parti Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Önder Matlı, Yenişehir ilçesinde dolu felaketinden zarar gören yerleri inceledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2012 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2012 11:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Matlı doludan zarar gören köyleri gezdi

Matlı, Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, AK Parti İlçe Başkanı Nazif Tuna ile Ziraat Odası’nı ziyaret etti. Matlı, burada köy muhtarları ile bir araya gelerek bilgi aldı. Bilgilendirme toplantısına katılan İlçe Tarım Müdürü Ömer Şimşek, zarar tespit çalışmalarına başladıklarını, yakında raporun hazırlanacağını bildirdi.
Matlı ve beraberindeki heyet, daha sonra Uluköy, Yolören, Barcın, Cihadiye ve Demirboğa köylerini gezerek incelemelerde bulundu. Matlı, “Öncelikle hepinize geçmiş olsun, gördüğümüz kadarıyla hasar büyük. Aldığım bilgilere göre ilçemizde 60 bin dönüm arazimiz doludan zarar görmüş. İlçe Tarım Müdürlüğü arazide hasar tespit çalışmaları yapıyor, bir iki gün içerisinde bu çalışmayı bitirip bizlere sunacaklar. Biz de TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu olarak neler yapabileceğimize bakacağız, fakat en önemlisi TARSİM tarım sigortasının ilçede yaygınlaşmamış olmasıdır. Son derece geniş kapsamlı plan sigortasının Yenişehir'de yüzde 5 oranında olması üzüntü vericidir" dedi.


Tarım sigortasının (TARSİM) önemine vurgu yapan Milletvekili Önder Matlı "eğer sigorta yaptırmış olsaydınız bu felaketi daha az hasarla atlatabilirdiniz" dedi.
Yenişehir'de ve köylerinde yaşanan dolu felaketine karşı hasar tespitinden sonra Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi olarak çiftçiler için ellerinden geleni yapacakları sözünü veren Önder Matlı, "Biz her zaman çiftçimizin yanındayız" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.