Hava Durumu

Mavi bebeğin büyük yaşam mücadelesi!

İzmir'de 7 aylık dünyaya gelen Mavi bebek, yeni doğanlarda nadir görülen HLH hastalığına yakalandı. Dünyada hastalığı yaşayan 10'uncu bebek olan Mavi'nin kurtuluşu ilik naklinde.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2018 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2018 10:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mavi bebeğin büyük yaşam mücadelesi!

İzmir'de 7 aylık dünyaya gelen Mavi Ece bebek, yeni doğanlarda nadir görülen HLH hastalığına yakalandı. "Vücudun kötü hücrelerle savaşırken iyi hücreleri de öldürmesi" olarak ifade edilen ve dünyada hastalığı yaşayan 10'uncu bebek olan Mavi'nin kurtuluşu ilik naklinde.

MAVİ BEBEK KUVÖZDEN ÇIKARILDI

İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde yaşayan Burak (37) ve Sinem Kurs (34) çiftinin Mavi Ece adını verdiği bebekleri, 21 Şubat'ta dünyaya geldi. Annedeki su fazlalığı nedeniyle 7 aylıkken doğan Mavi bebekte, enfeksiyona bağlı bir sorun olduğu düşünüldü. Ancak yapılan incelemede Mavi bebeğin, hemofagositik lenfohistiyositozis (HLH) hastalığına yakalandığı belirlendi. 2 hastane gezen Mavi bebek, büyüdüğü için kuvözden çıkarıldı.

1 AYDIR ANNESİYLE BİRLİKTE YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR

Gazete Habertürk'ten Mert Neşet Muslu'nun haberine göre şu anda Behçet UzÇocuk Hastanesi Onkoloji Bölümü'nde tedavisi devam eden Mavi bebek, 1 aydır annesiyle birlikte yaşam mücadelesi veriyor.

"YENİDOĞANDA ÇOK NADİRMİŞ"

Baba Burak Kurs, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Kızıma HLH hastalığı teşhisi konuldu. Yani vücut kötü hücrelerle savaşırken, iyi hücreleri de yok ediyor. Yeni doğan bebeklerde görülen bu hastalıkta kızım dünyadaki 10'uncu hastaymış. Normalde 1 ya da 2 yaşında çıkıyormuş. Şu an hastalığın nedeniyle ilgili genetik testler yapılıyor. DNA'sına kadar inildi. Kurtulması için tek yol ilik nakli. Bebeğimin demir yüksekliğinin 300 ile 500 arasında olması gerekiyor. Kızımda ise şu an 31 bin. Bunun neden yüksek olduğu bir türlü bulunamıyor. O yüzden iliği komple değiştirecekler. Şu an kemoterapi görüyor. Doktorlar durumu bize önceden söyledi. Ama çok uzun süre olmadan iliğin bulunması gerekiyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.