Hava Durumu

Mavi çukurun sırrı çözülüyor

Belize'deki Mavi Çukur'un, 1971'de ünlü kâşif Jaques Yves Cousteau tarafından ortaya çıkarılmasının ardından Cousteau'nun torunu ve ekibi mucizeyi yeniden inceledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2019 08:35
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2019 08:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mavi çukurun sırrı çözülüyor

300 metre çapı ve 125 metre derinliğiyle dünyanın en büyük obruğu unvanının sahibi Mavi Çukur, keşfinin üzerinden geçen 48 yılın ardından geniş bir araştırma ekibi tarafından yeniden incelendi. Mavi Çukur'u keşfeden ünlü bilim insanı Jaques Yves Cousteau'nun torunu Fabien Cousteau ve aralarında İngiliz milyarder yatırımcı Richard Branson'ın da bulunduğu bir grup Mavi Çukur'un daha önce görülmemiş yerlerini fotoğrafladı.

Bir noktadan sonra güneş ışığının kesildiği, oksijenin bulunmadığı ve metrelerce derinlikte tamamen karanlığa gömülen obrukta Discovery Channel kanalı üzerinden canlı yayın gerçekleştirildi. Daha önce hiç görülmeyen sarkıtların da tespit edildiği keşif gezisinde araştırmacıları sevindiren bir başka detay da birkaç plastik dışında obruğun tamamen temiz olmasıydı. Mavi Çukur, hem koruma altında bir UNESCO mirası hem de Belize'nin ulusal anıtı statüsünde.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.