Hava Durumu

Maxflight Türkiye'de ilk kez Bursa'da

Sanal gerçeklikle hava araçlarını aslına uygun şekilde kullanmaya imkan sağlayan maxflight uçak simülatörü, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde (BTM) hizmet vermeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2015 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2015 12:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Maxflight Türkiye'de ilk kez Bursa'da
Simülatörün Türkiye’de ilk kez Bursa’da hizmet vermeye başladığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Artık gerçek anlamda bir uçuş için başka yere gitmeye gerek yok. Pilotluk zevkini tatmak isteyen herkesi BTM’ye bekliyoruz” dedi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTM’de hizmet vermeye başlayan MaxFlight uçak simülatörünü inceledi. Başkan Altepe, deney düzenekleriyle küçüklerin ilgisini çeken BTM’nin uçak simülatörüyle büyüklere hitap etmesinden mutluluk duyduklarını söyledi. Merkezi ‘yeni deney düzenekleri ve açılan kısımlarla’ her geçen gün yenilediklerini, ilave edilen son sistemin de uçak simülatörü olduğunu kaydeden Başkan Altepe, “Bilim merkezimize gelen çocuklarımız düzenekleri elleyerek deney yaparak kendilerini geliştirirken, büyüklerimiz de uçak simülatöründe uçmanın keyfine varacaklar” diye konuştu.

Başkan Altepe, test ettiği simülatörün gerçek uçak keyfini yaşattığını söyledi. Bir uçağın kalkışından havalanmasına, havada seyahatten manevralara kadar her türlü ayrıntının simülatörde görülebildiğini kaydeden Başkan Altepe, “Yeni simülatörümüz BTM’ye renk kattı. Tüm Bursalıları buraya bekliyoruz. Artık uçmak için başka yere gitmeye gerek yok. BTM’ye gelip kendi uçağınızı uçurabilirsiniz. Pilotluk zevkini yaşayabilirsiniz” şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, MaxFlight uçak simülatörünü Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar’la birlikte denedi. Yatay ve dikey 360 derece hareket kapasitesine sahip MaxFlight, Türkiye'de ilk kez Bursa'da hizmete girdi. Simülatörde Boeing ve Airbus’tan akrobasi uçaklarına kadar birçok model kullanılabiliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.