Hava Durumu

MEB'de 2 bin 400 öğretmen açığa alındı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalar kapsamında 2 bin 400 öğretmen görevinden uzaklaştırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2016 22:53
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2016 22:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
MEB'de 2 bin 400 öğretmen açığa alındı
MEB'de FETÖ soruşturmaları kapsamındaki çalışmalar sürüyor. Bakanlık tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında 2 bin 400 öğretmen açığa alındı.

AĞRI'DA 26 ÖĞRETMEN AÇIĞA ALINDI

Ağrı'da FETÖ ile bağlantıları tespit edilen 26 öğretmen açığa alındı.

Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada, "İlimizde FETÖ terör örgütü ile bağlantıları tespit edilen 26 öğretmen açığa alınmıştır" denildi.

UŞAK’TA 21 KİŞİYE FETÖ GÖZALTISI

Uşak'ta Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 20 öğretmen ile 1 sigortacı gözaltına alındı.

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında busabah, Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, önceden belirlenen çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda, 20’si öğretmen 1’i sigortacı, toplam 21 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, Uşak Devlet Hastanesi’nde yapılan sağlık kontrollerinin ardından ifadeleri alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

AÇIĞA ALINAN ÖĞRETMENLER 1 AYDIR EYLEMDE

Hatay'ın Samandağ İlçesi'nde Eğitim-Sen üyesi öğretmenlerin açığa alınması üzerine başlatılan oturma eylemi bir ayı geride bıraktı.

Eğitim- Sen Samandağ Şubesi tarafından Abdullah Cömert Alanı’nda düzenlenen eyleme çok sayıda eğitimcinin yanı sıra demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler ve veliler de katılıyor. Eğitim-Sen’den konuyla ilgili yapılan açıklamada 223 üyelerinin açığa alındığı belirtilerek ‘Eğitim-Sen’in tüm üyeleri görevlerine iade edilene kadar kesintisiz eyleme devam edileceği’ belirtildi. Açıklamada “Keyfiliğe ve hukuksuzluğa karşı haklı direnişimizin 32’nci gününü geride bıraktık. Bugün yalnızca ekmek ve onur mücadelemiz için değil Ankara’da yitirdiğimiz canlar için de alandaydık. Anıları mücadelemizde yaşayacak” ifadesi kullanıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.